Zoek

site recept

Pastataart

Bereidingswijze

Verhit de oven op 180 graden. Vet de springvorm in met boter Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar en laat deze ‘schrikken’ met wat koud water en laat deze goed uitlekken, zodat deze ‘droog worden’ Maak in een kom de vulling. Doe de ricotta, eieren, basilicum, 100 gram van de parmazaanse kaas, knoflook en noodmuskaat in de kom en meng deze goed. Doe hier nu de spinazie bij, samen met de rode peper, zout en peper naar smaak.

Meng dit alles door elkaar en doe dit in een springvorm van 26 cm doorsnede. Zet de pastataart nu 30 minuten in de oven. Laat de taart nog zo’n 5 minuten rusten voordat deze klaar en stevig is. Snij de taart nu in punten en serveer op een bord.

Informatie

  • aantal : 6 personen 
  • bereidingstijd : 45 minuten 
  • gekookt door : Sandra 
  • bron : life4you 

Benodigdheden

  • 500 gram   pipe rigate
  • 1   Spaanse peper, zonder zaadlijst en fijngehakt
  • 500 gram  spinazie, heel fijn gesneden, geblancheerd en goed drooggemaakt.
  • 350 gram   ricotta
  • 6   eieren, opgeklopt
  • 5 takjes   basilicum, fijngehakt
  • 150 gram   Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 1 teen  1 teen knoflook, gekneusd
  • een snufje  een snufje nootmuskaat
  • ½ tl  peper