homepage

TWEEDE DEEL VAN AFL. 60 - 14 MEI 2012

"MANAGERS HEBBEN GEEN EXTERNE CONSULTANTS NODIG"

Deze week ziet u de vierde aflevering van de serie
Studio E & W op locatie in Buren.

Presentatoren en arbeidsmarktspecialisten Eric Bremer en Loek Wijchers ontvangen hun drie gasten: Peter de Roode (de Roode Advies & Consultancy), Bert Roelofs (Directeur HR AMC) en Marcel Schürmann (Directeur Business School Nederland) en gaan de discussie aan op basis van de stelling van de week. Na de tv-uitzending zetten de presentatoren en hun gasten de discussie voort, dit deel van het gesprek is

meer  

Eric Bremer, presentator Studio E & W

Meer over
Eric Bremer

LOEK WIJCHERS, presentator Studio E & W

Meer over Loek Wijchers

POLL


We zijn weer druk aan het werk om serie 7 voor te bereiden. Zodra de stellingen van deze nieuwe serie bekend zijn, zullen we weer polls gaan plaatsen.

GEEF UW MENING!

Wij zijn benieuwd naar uw mening over de programma’s van Studio E&W. Wellicht heeft u ideeën voor nieuwe stellingen waarover we met gasten kunnen spreken! Om te kunnen reageren, dient u zich

DE STELLING VAN DEZE WEEK IS: "MANAGERS HEBBEN GEEN EXTERNE CONSULTANTS NODIG"

In het buitenland wordt nogal eens grappend gezegd dat de ene helft van de Nederlanders de andere helft adviseert. En inderdaad is de "consultant-dichtheid" in Nederland erg hoog. Vanzelfsprekend doen heel veel consultants erg goed werk en talrijk zijn de verhalen van veranderingen in organisaties of het gedrag van mensen, die niet zonder hulp van externe consultants gerealiseerd konden worden. Maar even talrijk zijn de verhalen over managers die zich lijken te verschuilen achter externe adviezen bij het nemen van beslissingen die toch echt binnen hun eigen verantwoordelijkheid behoren te liggen.

In deze uitzending bespreken we of managers nou echt al die externe, vaak ook kostbare, consultants nodig hebben. Wat zijn de ervaringen van organisaties die doelbewust de inzet van externe adviseurs fors terugbrengen? Wordt de organisatie minder effectief? Komen veranderingen minder goed tot stand? Of wordt het tijd dat managers vaker zelf durven te doen, waarvoor ze competent zouden moeten zijn? Kortom: stof voor een pittige discussie.