Wie is Menno Buch?

Hij neemt je mee achter de schermen van de Penitentiaire Inrichting van Vught. Hij interviewt de gedetineerden en het personeel, maar wie is Menno Buch?

Achter de schermen

Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Bekijk de backstage foto's!

Buch In De Bajes II is afgelopen

In ‘Buch In De Bajes II' (naar een idee van Menno Buch) duikt Buch tien weken lang onder in de bizarre en bijzondere wereld van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) in de PI Vught. Hij heeft intense gesprekken met medewerkers en hij duikt in de ziel van gevaarlijke gedetineerden.

”Na het maken van de eerste serie ‘Buch In De Bajes’ in de PI Almere dacht ik wel enigszins te weten hoe het Nederlandse gevangeniswezen in elkaar steekt, maar hier had ik me van tevoren geen voorstelling van kunnen maken. De verhalen die ik in de PI Vught te horen kreeg, waren zo schokkend en indrukwekkend, dat als ik de opnamen in de montage terugkeek, ik weer op het puntje van mijn stoel zat


Alle afleveringen van seizoen 1 en seizoen 2 zijn terug te kijken op RTL XL

Kijk alle uitzendingen terug van seizoen 1

Buch In De Bajes II

In ‘Buch In De Bajes II’ (naar een idee van Menno Buch) duikt Buch tien weken lang onder in de bizarre en bijzondere wereld van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) in de PI Vught. Hij heeft intense gesprekken met medewerkers en hij duikt in de ziel van gevaarlijke gedetineerden.

Meer dan 600 gedetineerden en ruim 800 medewerkers op een terrein van maar liefst 30 hectare waaronder de beruchte Extra Beveiligde Inrichting: dat is de Penitentiaire Inrichting van Vught. De Extra Beveiligde Inrichting hiervan is de strengst beveiligde inrichting van Europa.

De gevaarlijkste gedetineerden, zoals de moordenaar van Menno's goede vriend Theo van Gogh en kopstukken uit de Nederlandse onderwereld en internationale maffia verblijven hier in minimale vrijheid. Het strenge regime van deze veel besproken PI is het decor van de nieuwe reeks van ‘Buch In De Bajes’

Kijk films op RTL XL