Aflevering 8: Richard en Patricia

Richard en Patricia uit Haarlem zijn 23 jaar samen en 17 jaar getrouwd. Samen hebben ze twee zoons, de 14-jarige Connor en Liam van 10. Connor heeft een licht verstandelijke handicap en een autistische stoornis. Twee jaar geleden is hij uit huis geplaatst en hij woont nu in een woongroep.

In het dagelijks leven werkt Richard fulltime als controller bij KLM Catering. Patricia werkt 4 dagen per week als financieel medewerker bij een Amerikaans software bedrijf.

Na een huwelijk van 17 jaar is de koek op voor Patricia. Richard wil eigenlijk niet scheiden maar ziet in dat hun huwelijk niet meer te redden is. Twee jaar geleden, toen Connor in een woongroep geplaatst werd, kwamen voor Patricia de eerste echte signalen dat ze niet meer door wilde gaan met Richard.

Patricia gunt Richard het beste en wil er op een goede manier uitkomen samen. Het stel heeft geen schulden en woont in een huurhuis. De komende maanden krijgen zij hulp bij hun scheiding.

Bekijk de uitzendingen terug!

Echt Scheiden bij RTL Boulevard

Bekijk ook dit item naar aanleiding van aflevering 1:

Tips

Een stappenplan, de do's en dont's, weetjes en instanties waar je mee te maken krijgt. Lees de tips van scheidingscoach Yolande de Best.

Echt Scheiden

Natasja Froger begeleidt samen met scheidingscoach Yolande de Best scheidende ouders naar een zo ideaal mogelijke situatie met hun kinderen.

Het aantal echtscheidingen is de afgelopen jaren fors toegenomen. Eťn op de drie kinderen krijgt nog voor hun 16e te maken met een scheiding van hun ouders. Vaak zijn de ouders dusdanig verwikkeld in een onderlinge strijd dat er geen goede communicatie meer mogelijk is.

Met alle gevolgen van dien voor de kinderen. In Echt Scheiden staat het belang van de kinderen centraal.