Afleveringen

Aflevering en bijzondere momenten

Meer video's

Aflevering 7: Servie

Servies terugblik op het programma

Servie vond haar deelname aan Gepest een heel fijne ervaring. Als dader was zij de eerste die zich had aangemeld om mee te doen. Servie is erg blij dat het team van Gepest haar slachtoffer heeft teruggevonden.

Het feit dat zij haar excuses heeft kunnen maken voor de pesterijen, heeft veel teweeg gebracht in Servies leven.

Kijk het filmpje voor Servies terugblik op haar deelname.


In deze aflevering van Gepest! staat het verhaal van Servie centraal. Ze heeft een bewogen leven achter de rug. Haar ouders scheiden als ze nog maar een paar jaar oud is. Niet lang daarna gaat het volledig mis met het gezin.

Haar moeder raakt verslaafd aan de drank en Servie moet gedwongen voor haar 2 jaar jongere broertje zorgen. Ze houdt zo goed en zo kwaad als het kan het huishouden op orde. Het gebroken gezin raakt nog dieper in de put als haar broertje op 10-jarige leeftijd een ongeluk krijgt en in coma raakt.

Als de situatie thuis onhoudbaar is geworden moet Servie noodgedwongen naar een internaat. Daar valt ze ten prooi aan Anita. Ze wordt getreiterd en gepest en regelmatig vliegen de twee elkaar in de haren. Ook op school ligt Anita met anderen in de clinch.

Uiteindelijk spant ze Servie voor haar karretje om een meisje uit haar klas te grazen te nemen. Als Servie bij dit meisje een pluk haar afknipt, is het drama compleet en moet ze voor de rechter verschijnen. Nu, 18 jaar later, heeft Servie enorm veel spijt van haar daad en wil ze het meisje haar excuses aanbieden.

Aflevering 6: Anita
Anita groeit op in Franeker. Zowel op school als in de buurt waar zij woont, wordt ze gepest. Haar jonge jeugd brengt Anita daarom voornamelijk door op haar kamertje. Op de middelbare school is de wanhoop zo groot dat ze niet meer verder wil. Nu nog worstelt Anita met haar pestverleden. Het is zelfs een van de redenen waarom ze Nederland gaat verlaten.Anita
Getrouwd met Jonathan
2 kinderen


"De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dat blijkt wel na mijn deelname aan het programma Gepest. Toen ik de oproep zag, ben ik meteen naar de site gegaan om mij aan te melden. Ik wil namelijk heel graag mijn verleden afsluiten voor ik naar Canada emigreer...."Aflevering 5: Vera

In deze aflevering van Gepest! zien we het indrukwekkende verhaal van Vera uit 't Harde. In haar jeugd woonde zij in Hardenberg. Daar werd de basis gelegd voor een trauma dat ze tot op de dag van vandaag niet heeft kunnen verwerken. Ze verdringt haar pijn en verdriet door te eten en kampt dan ook met ernstig overgewicht.

Vera was een kwetsbaar meisje dat niet alleen slachtoffer werd van een moeilijke thuissituatie, maar vooral ook van de pesterijen op school. Ze werd uitgescholden en fysiek belaagd door bijna de hele klas. Niemand kwam voor haar op, ze had geen vriendjes of vriendinnetjes en tot overmaat van ramp hebben ook haar ouders vanwege hun eigen problemen nooit echt ingegrepen. Vera stond er letterlijk alleen voor.

Het pestverleden heeft zijn sporen achtergelaten en heeft er voor gezorgd dat Vera op haar 17e compleet ingestort is. Vanaf dat moment krijgt ze te maken met een lange reeks therapieŽn en opnames in psychiatrische instellingen.

Nu neemt Vera het heft in eigen handen. Ze gaat al te lang gebukt onder de stress die haar verleden met zich meebrengt en wil hier voorgoed mee afrekenen. Jarenlang heeft ze de namen van haar pestkoppen niet eens kunnen aanhoren, maar nu wil ze de confrontatie aangaan. Zijn diegenen die ze jaren heeft ontweken ook bereid haar te ontmoeten?

Vera's terugblik op het programma

Ik kijk met een heel goed gevoel terug op mijn deelname.
Het was heel bijzonder om hieraan mee te doen.

Aflevering 4: Mari van de VenMari van de Ven is een van de meest bekende en toonaangevende visagisten en haarstylisten van Nederland. Als kleine jongen gaat hij naar de Rooms Katholieke Jongensschool in Nistelrode. Hij is anders, weet goed wat hij wil, maar dat leidt er toe dat hij op school wordt gepest en in het dorp wordt nagewezen. Hij wordt buitengesloten en heeft het gevoel dat hij niets is en niets kan. In Gepest! gaat Mari op zoek naar zijn klasgenoten met de vraag wat zij zich hiervan kunnen herinneren.

Mari's terugblik op het programma


Mari van der Ven
Single
Visagist en haar stylist


"Toen ik Peter van der Vorst vertelde dat ik vroeger gepest was, kwam de vraag of ik mee wilde werken aan het programma over pesten. In mijn jeugd zijn er in mijn geboorteplaats Nistelrode dingen gebeurd, die een grote invloed hebben gehad op de rest van mijn leven."


Aflevering 3: YvonneYvonne groeit op in Delft in een gezin met vijf kinderen. De relatie met haar ouders is slecht. Als klein meisje staat ze er alleen voor en zorgt ze voor haar kleine zusje. Daardoor komt ze vaak te laat of helemaal niet op de lagere school. Als buitenbeentje wordt zij het slachtoffer van pesterijen. Nadat Yvonne twee keer is blijven zitten en naar de middelbare school gaat, besluit ze haar gedrag drastisch te veranderen. Dat heeft verstrekkende gevolgen voor de rest van haar leven.

Yvonne's blog


Yvonne
Woont samen
4 kinderen

"Ik ben zo blij dat ik dit alles heb gedaan. Ik voel me nu veel beter en kan mijn pesterijen uit het verleden nu eindelijk een plekje geven en laten rusten. Als ik zie hoeveel mensen ik heb geholpen, door mijn spijt te betuigen en uit te leggen waardoor ik zoín pestkop ben geworden, raad ik het iedereen aan een stap te zetten naar de slachtoffers die je hebt gemaakt door het pesten, waar dan ook."

Aflevering 2: BarbaraBarbara uit Den Haag ligt vanaf de eerste dag dat zij naar de middelbare school gaat niet goed in de groep. Dit omdat ze een beugel heeft en zich niet volgens de laatste mode kleedt. Haar klasgenoten moeten haar simpelweg niet. De pesterijen blijven helaas niet alleen bij grove scheldpartijen, die worden zelfs fysiek geuit. Jaren later ondervindt Barbara hier nog de nare gevolgen van. Hoog tijd om een punt te zetten achter haar pestverleden.

Barbara's terugblik op het programma


Barbara Tom
Samen met Harlan
1 dochtertje
Manager in de kraamzorg


"Mijn ervaringen wat betreft het pesten, hebben jullie allemaal kunnen zien in de uitzending.

Ik ben na de middelbare school een vervolgopleiding tot verzorgende gaan doen. Dat heb ik in drie jaar tijd afgerond. Ik heb er een hele leuke tijd gehad, hoewel er de eerste week ťťn meisje uit de klas probeerde mij daar te pesten, zij had namelijk ook op de Westhage gezeten..."


Aflevering 1: Wendy

Wendy's terugblik op het programma

Na haar deelname aan Gepest blikt Wendy terug op deze ervaring. Meedoen aan het programma en oog in oog staan met haar pesters heeft invloed gehad op haar leven.

Kijk het filmpje om te zien hoe Wendy's leven veranderd is.Op 8 januari is het programma Gepest terug bij RTL 4! In de eerste aflevering staat Wendy centraal. Op de lagere school werd ze door vrijwel de hele klas buitengesloten en uitgescholden. Ze had een spraakgebrek, rook niet heel fris en haar thuissituatie was verre van stabiel. Haar ouders wisten niet hoe ze Wendy konden steunen.

De pesterijen bereikten een dramatisch dieptepunt toen een van de pestkoppen een rookbom door de brievenbus van Wendy's huis gooide, terwijl haar vader boven lag te slapen.

Ruim tien jaar later is Wendy nog steeds erg onzeker en vindt ze het lastig om contacten met anderen aan te gaan. Ze vindt dat de pestkoppen van toen haar hele jeugd hebben verpest. Peter van der Vorst gaat naar hen op zoek. Wat kunnen zij zich nog herinneren en zouden ze mee willen werken aan een ontmoeting met Wendy?