Intro | Schotland | Spanje | Zuid-Afrika | Info | Contact
Grenzeloos Genieten op RTL5

Presentatoren Maud Hawinkels en Horace Cohen gaan elke maandag om 23.00 uur op zoek naar de geneugten van het leven en laten de kijker thuis letterlijk meeproeven! Zij worden steeds begeleid door een expert die hen introduceert bij de bron in het land van herkomst.

Elke serie bestaat uit 4 afleveringen waarin zowel de nationale culinaire specialiteiten als de cultuur en de mensen aan bod komen. De eerste serie gaat over whisky in Schotland. Daar worden Maud en Horace begeleid door whiskyspecialist Ad de Koning die hen laat proeven van de mysterie en historie van zowel het land als het product. Onder het motto ´Smaak De Reis Mee!´ zijn zestigduizend miniatuur whiskyflesjes gebundeld tot proefpakketjes waarmee de kijker thuis mee kan proeven! Dit jaar komen ook wijn en sherry uit Spanje en Zuid-Afrikaanse wijn aan de beurt.

Het doel van de serie is de kijker niet alleen te laten meeproeven, maar ook meer achtergrondinformatie te geven over de geschiedenis en het productieproces. In een tijd van massaproductie en uniformiteit zijn mensen op zoek naar authenticiteit. Grenzeloos Genieten dompelt je onder in unieke eet- en drinkculturen met de gedachte dat genieten alleen leeg is en kennis op zichzelf saai, maar dat de combinatie pas echt waardering oplevert.

Praat mee

Wat vond jij van de eerste uitzending van Grenzeloos Genieten? Geef hier je mening!