Gypsy Girls

De deuren van de Nederlandse woonwagengemeenschap stonden zes weken lang open in het RTL 4-programma ‘Gypsy Girls’. De zeer openhartige bewoners hebben aan heel Nederland laten zien op welke manier zij nu echt leven binnen hun zeer hechte gemeenschap.

Centraal staat een van de meest belangrijke gebeurtenissen in het leven van hun kinderen: de heilige communie. Voor deze katholieke traditie worden kosten noch moeite gespaard. Een extravagante prinsessenjurk, een limousine, roze Hummer of sprookjesachtige koets, optredens en een reusachtige taart, niks is te gek op deze speciale dag.

Maar niet alleen de communies worden intens beleeft binnen de kleurrijke gemeenschap. Ook begrafenissen en het gewone alledaagse leven gaan gepaard met veel passie en emotie en worden in het programma gedeeld met de kijker.

De serie is nu ten einde, maar de afleveringen zijn nog online terug te zien.

Antje Monteiro


‘Gypsy Girls’ is een programma naar een idee van Antje Monteiro die vanwege haar roots de unieke kans aangreep om als co-producente een reeks openhartige portretten te maken. In Life 4 You, RTL Boulevard en Koffietijd vertelt ze over het programma.

Bekijk hier het interview bij Life 4 You
Bekijk hier het interview bij RTL Boulevard
Bekijk hier het interview bij Koffietijd

De deelnemers


Dat woonwagenbewoners veel waarde hechten aan familiebanden en de heilige communie wordt voor het eerst op deze manier belicht in een televisieprogramma. Lees de bio's om meer te weten te komen over de kinderen die meedoen aan dit bijzondere programma.

Biografieën