Afleveringen

Francien Cuypers: een natuurlijke dood zegt de schouwarts maar het blijkt moord te zijn.

Na een vreemde melding van een ex-TBS’er geeft het Openbaar Ministerie opdracht om het graf te ligten van de 61-jarige Francien Cuypers uit Utrecht.

De paragnosten vertellen wat is er gebeurd in het huis van de vrouw, die 3 sloten op haar deur had en nooit iemand binnen liet. Ze zien dat er ook een goede bekende van het slachtoffer bij de zaak betrokken is.

Aflevering 4: De raadselachtige dood van Leon Groeneweg

De 19-jarige Leon Groeneweg, wordt onder verdachte omstandigheden dood gevonden bij een strandje aan het Brielse Meer. Wist hij soms te veel van de illegale praktijken van de Schiedamse jeugdbende waar hij lid van was en kwam hij daarom op een dodenlijst? Een jaar eerder kwam zijn beste vriend op een vreemde manier om het leven en Leon, die bedreigd en geïntimideerd werd, voorspelde dat hij de volgende zou zijn.

De paragnosten gaan samen met zijn moeder en stiefvader aan het werk en doen een schokkende ontdekking. En tijdens de opnames gebeurt er nog iets vreemds, er duikt onverwacht een man op, die in het programma een anonieme getuige verklaring wil afleggen.

Aflevering 3: De verdwijning en dood van Edward Maat

Een zaak die gaat over de raadselachtige dood van een jonge man. Wat is er gebeurd met Edward Maat, die spoorloos verdwijnt na een avondje stappen en drie dagen later levenloos in het water aangetroffen wordt? Was het moord, zelfmoord of toch een ongeluk? De politie tast volkomen in het duister.

Edwards radeloze ouders doen een beroep op Peter, Coby en Tessa. De paragnosten weten de familie te verbazen door een naam van een mogelijke dader te noemen uit de omgeving van Edward. Deze naam is aan de politie doorgegeven voor verder onderzoek.

Aflevering 2: De gewelddadige dood van Joke Lorsé

Joop Lorsé uit Spijkenisse heeft de hulp van de paragnosten ingeroepen bij de verwerking van de gewelddadige dood van zijn moeder Joke Lorsé. Hij nam haar in huis nadat zij haar man op het woonwagenkamp verlaten had.

Op een dag, nadat hij een verwarrend telefoontje krijgt van zijn vader, vindt Joop zijn moeder in een natuurgebied. Ze blijkt op een verschrikkelijke manier om het leven gebracht te zijn. Volgens Joops vader zijn hij en Joke overvallen door een man die plotseling uit de bosjes sprong en het stel wilde beroven. Maar is dit verhaal waar, of is hier iets anders aan de hand? In deze zeer emotionele aflevering weten Peter, Tessa en Petra het gezin van Joop te helpen om een nieuwe start te maken in hun leven.

Aflevering 1: De raadselachtige dood van Nico Leeuwe

In de herfst van 2011 staat de Groninger Rosse Buurt op z'n kop. Nico Leeuwe, de boodschappenman van de prostituees is vermoord! De prostituees staan huilend op straat als ze horen dat “hun” Nico er niet meer is.

Voor de een liet hij de hond uit, voor de ander deed hij de was, er gaan geruchten rond dat de boodschappenman zo een fortuin opgebouwd heeft met zijn klusjes voor de dames. Zijn broer Chris neemt de paragnosten van ‘Het Zesde Zintuig’ mee naar Nico’s woning in de rosse buurt waar ze aanvoelen dat er een bekende van het slachtoffer bij de moord betrokken is.