Het Zesde Zintuig: Plaats Delict

Peter van der Hurk

Peter van der Hurk is de meest bekende Nederlande paragnost. Hij won in 2008 de competitieversie van Het Zesde Zintuig en sindsdien is hij te zien in tientallen theaters door het land. Peter is opvallend sterk in zijn readings als hij op een foto de ogen van het slachtoffer goed kan zien. Hij is erg gedetailleerd in zijn bevindingen en beschrijvingen.

Alom gewaardeerd is zijn directheid, in combinatie met die typische Haagse humor.

Peter verheugt zich erop om zij aan zij te werken met nabestaanden. ‘ Dat doe ik natuurlijk altijd al in mijn praktijk. Samen kom je tot de beste bevindingen. Alhoewel ik het nog steeds belangrijk vind om ‘ blanco’ een zaak in te gaan: ik wil niets maar dan ook niets van te voren weten’, aldus de paragnost.

Bekijk het videoprofiel van Peter


Tessa van Rossen

Ook Tessa van Rossen was winnaar van een competitieserie van Het Zesde Zintuig en wel in 2008, net voor Peter van der Hurk.

Iedereen was en is nog steeds enorm onder de indruk van haar gedetailleerde beschrijvingen en haar gave om zich in te leven in het slachtoffer. Haar precisie is onovertroffen. In latere Plaats Delict-seizoenen heeft ze meerdere keren gezorgd voor daderprofielen die bijzonder nauwkeurig bleken te zijn.

Voor Tessa is het werken met de nabestaanden een welkome aanvulling. Ze runt eenVoor Tessa is het werken met de nabestaanden een welkome aanvulling. Ze runt een succesvolle en drukbezochte praktijk en helpt regelmatig bij lopende politieonderzoeken.

Bekijk het videoprofiel van Tessa


Petra Lakerveld

Petra Lakerveld kennen we nog van de allereerste serie van Het Zesde Zintuig. Ze werd toen overtuigend tweede. Daarna heeft ze veelvuldig meegewerkt aan series van Het Zesde Zintuig, waarvan de internationale competitie de laatste was. Petra heeft een scherp zesde zintuig en pikt zowel van slachtoffer als daders veel informatie op. Ze heeft graag veel contact met nabestaanden, omdat ze de informatie die ze binnenkrijgt dan sneller richting kan geven. Petra is bekend om haar doorzettingsvermogen, ze is onvermoeibaar.

Petra heeft veel zin in een nieuw seizoen. Ze vindt het erg leuk om met Lieke te werken. ‘Het Zesde Zintuig Plaats Delict is emotioneel en zwaar. Het is belangrijk om soms ook even over iets anders te praten of aan iets anders te denken. Lieke voelt dat aan en dat werkt erg prettig’, aldus de blonde paragnoste.

Bekijk het videoprofiel van Petra


Cobie van Zegen

Cobie van Zegen won de competitie in 2010. Haar inlevingsvermogen is opmerkelijk sterk. Cobie staat bekend om het gebruik van tarotkaarten die ze bij sessies inzet. Door middel van de kaart is ze in staat een nog gedetailleerder beeld te geven van een delict.

Cobie heeft het vermogen zich bijzonder sterk in het slachtoffer in te leven en gevoelens en emoties te doorleven. Zij zal veel gaan betekenen voor de nabestaanden. Ook Cobie is blij dat ze een band kan opbouwen met de nabestaanden. ‘ Daar doe je dit werk voor. Je hoopt ze verder te kunnen helpen. Dat gaat zeker lukken!’ aldus de vrolijke Zoetermeerse.

Bekijk het videoprofiel van Cobie