Artikel 7.1
Lydia Baneke-Knap

De 63-jarige Lydia Baneke-Knap is op 9 februari 1994 thuis wat huishoudelijke klusjes aan het doen. Haar man Joop gaat om 14.00 uur de deur uit voor een boodschap.

Als Joop twee uur later terugkomt merkt hij tot zijn grote verbazing dat de keukendeur op slot zit. Hij weet zeker dat hij de keukendeur bij zijn vertrek had opengelaten toen hij wegging om zijn fiets te pakken. Zich afvragend waarom Lydia de deur op slot zou hebben gedraaid gaat hij via de voordeur naar binnen. Hij hoort wat gekreun uit de wc komen en vraagt aan zijn vrouw of alles goed gaat daar. Hij vermoedt dat zijn vrouw moeite heeft met haar ontlasting en tevens was ze wat verkouden waardoor hij er niet direct iets verkeerds van denkt. Omdat er geen reactie komt en het toch wat lang begint te duren neemt Joop een kijkje bij het toilet. Zodra hij de deur opent rolt zijn vrouw Lydia, in foetus houding, bloedend uit het toilet. Ze is neergestoken met 37 messteken en overlijdt. Wie heeft deze gruwelijke moord op zijn geweten?

Weet jij meer of heb je een tip? Meldt je dan bij de Politie of geef het door aan de redactie van Het Zesde Zintuig – Plaats Delict.

Artikel 7.2
Angela Mangot

De 11-jarige Angela Mangot wordt drie dagen na haar vermissing, op 8 oktober 1975 gevonden vlak bij de Schellingwouderbrug aan de Diemerzeedijk in Amsterdam. Het kinderlijkje ligt verscholen op een afgelegen plek in het hoge riet en wordt gevonden door een man met een hond. Sectie op het lichaam wijst uit dat het meisje is verkracht en gewurgd. Ze is half ontbloot en haar kledingstukken liggen verspreid in het riet.

Zondag 5 oktober op het CS knoopt Angela een gesprek aan met een echtpaar met een hond. Ze loopt met het echtpaar mee naar de trein en zwaait hen uit. Daarna ontbreekt ieder spoor van Angela.

De zaak is nooit opgelost en inmiddels verjaard. Dat houdt in dat de dader niet meer veroordeeld kan worden. Toch zitten de nabestaanden van Angela nog met veel vragen rondom de moord op hun zusje. Voor hen is het belangrijk dat de dader naar voren komt, zodat zij het kunnen afsluiten, ze willen rust.

Weet jij meer of heb je een tip? Meldt je dan bij de redactie van Het Zesde Zintuig – Plaats Delict.