LinkedIn Cloud Discussions

Aflevering 4: Talpa

Talpa is een belangrijke speler in de media-industrie met haar hoofdvestiging in Nederland en activiteiten die zich over de gehele wereld uitspreiden. Kernactiviteit is het ontwikkelen en produceren van TV-formats voor de zenders in eigen land.

Bij gebleken succes volgt distributie naar alle belangrijke markten van de wereld. Crossmediale extensies vormen een groeiend onderdeel van de ontwikkelactiviteiten, met de distributie van content naar alle mogelijke platformen - naast televisie - als gevolg.

Dankzij het sterk groeiende aantal kijkers dat interactief wil zijn, worden diverse platformen vaak intensief gebruikt. Met name tijdens grote live uitzendingen leunt Talpa sterk op de flexibiliteit en schaalbaarheid van IT. Daarvoor wordt in veel van de gevallen gebruik gemaakt van het Windows Azure platform. Hiermee kan eenvoudig worden opgeschaald om content te distribueren. Hierdoor worden niet alleen de diverse devices bediend, maar is ook de uitrol naar andere landen gemakkelijker te realiseren.

De interviews al bekijken? Ga naar RTL XL voor het bonus materiaal.

IT-NEXT - Build from the cloud up

IT-NEXT is terug voor het derde seizoen. Deze keer laten we zien hoe het overstappen naar een cloud-platform, bedrijven gereed kan maken voor de toekomst.

We gaan op bezoek bij vier bedrijven. De gemeente Breda, een van de meest innovatieve gemeentes van Nederland. Het bedrijf Winvision, een ICT dienstverlener die zich richt op het adviseren, ontwikkelen, implementeren, hosten en beheren van IT-oplossingen.

Ook bezochten we Saasplaza. Zij biedt haar diensten niet rechtstreeks aan eindklanten aan, maar zit onder de motorkap van het cloudaanbod van de Microsoft Partners. En als laatste Talpa, een televisieproductie-maatschappij die via de nieuwe technologische ontwikkelingen, extra diensten aan de kijker aanbiedt door middel van interactieve tv-formats.

Bedrijf 4: Talpa

Bedrijf 3: Saasplaza

Bedrijf 2: Winvision

Bedrijf 1: De Gemeente Breda

Bekijk het bonusmateriaal