Zelden heeft een bedrijfseconomisch onderwerp zoveel stof doen opwaaien als het vraagstuk diversiteit. Vooral het onderdeel topvrouwen is daarbij een hot item! In ‘Jorritsma Blikt vooruit’ zitten vijf vrouwen die er openhartig over spreken, aan tafel bij Topvrouw Annemarie Jorritsma en sidekick Josefine van Asdonk.

Vijf ondernemende vrouwen geven antwoord op de vraag: “Wat maakt je een Topvrouw?”. Jorritsma introduceert tevens het nieuwe TV programma ‘All Women On Top!’ dat haar seizoen opvolgt. Het is een ‘journaal’ gericht op de werkende vrouwen dat iedere zondag om 10.25 uur wordt uitgezonden op RTL7, met herhalingen op werkdagen op RTL Z. Elke zondagochtend tegen half elf krijgt de kijker in een half uur tijd oplossingen die hun stressvolle leven makkelijker maken.

v.l.n.r.: Alie Doorten, Juliëtte van Iperen (directeur Jimpp Media), Annemarie Jorritsma, Josefine van Asdonk, Daniëlle Kleyheeg, Ariane Inden en Lousewies van der Laan (foto: markvanwengen.com)

Daniëlle Kleyheeg is eigenaar van detacheringsbureau i4talent. Haar visie op de economische situatie: "Bij ons is het woord ‘crisis’ verboden. Je kunt altijd verkopen. Onze strategie is dat we een toegewijde partner zijn. De economische ramp leidt tot broodnodige creatieve destructie," vindt ze: "je ziet dat het kaf van het koren wordt gescheiden."

Ariane Inden is directeur van Ariane Inden Cosmetics, een succesvolle vrouwelijke ondernemer in het topsegment cosmetica. Met haar bedrijf verkoopt Inden meer dan duizend artikelen in tachtig winkels in binnen- en buitenland. Ze is bedrijfskundige met een visie op de ontwikkeling van het kleinbedrijf. Alle producten, verpakkingen en campagnes worden voor haar bedrijf door haarzelf ontworpen.

Voormalig directeur van advocatenkantoor Baker & McKenzie Alie Doorten is eigenaar van olijfoliemerk San Mauro Olio in Italië. In 2009 nam ze ontslag als directeur bij Baker & McKenzie om zich voor 100 procent op haar eigen bedrijf te richten.

Lousewies van der Laan is na haar rechtenstudie in Leiden van 1999 tot 2003 fractievoorzitter van D66 in het Europees Parlement. Sinds 30 januari 2003 is ze lid van de Tweede Kamer en tevens vice-fractievoorzitter. Nadat ze de politiek heeft verlaten richt ze in 2007 een adviesbureau op, op het gebied van internationale politieke processen: LW International. Momenteel is ze kabinetschef van de president van het Internationaal Strafhof in Den Haag.

Josefine van Asdonk begon haar carrière als actrice. Zij heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de vrouwelijke doelgroep. Zij wil haar leven wijden aan het overbrengen van daadkrachtige boodschappen die kunnen zorgen dat deze wereld echt wordt zoals de vrouw het graag wil. Via het platform All Women On Top wil zij vrouwen stimuleren op manieren die positief, massaal en vreugdevol zijn. Wat uiteindelijk zal resulteren in een gemeenschappelijk succes.