Breaking news: RTL Telekids breidt zendtijd uit!Vanaf 1 februari zijn we elke dag de héle dag, van 06.30 tot 17.00 uur, te zien op het kanaal van RTL 8! Vanaf dan hebben we elke dag dezelfde uitzendtijden en wordt RTL Telekids niet meer onderbroken.
Wil je weten welke programma's er te zien zijn? Ga naar de tv-gids.

Doe mee aan de Junior Schrijfwedstrijd!

Schrijf zélf een boek af van Vivian den Hollander, Paul van Loon en Manon Sikkel!

RTL Telekids en Telekids Boeken organiseren samen met Stichting Lezen & Schrijven ‘de Junior Schrijfwedstrijd’. Daarmee willen we kinderen stimuleren meer te lezen én te schrijven. De schrijfwedstrijd is bestemd voor basisschoolkinderen.

Vanaf 1 februari 2016 worden kids uitgedaagd om een verhaal af te schrijven. Niet zomaar een verhaal, maar één waarvan het begin door zeer populaire en bekende kinderboekenschrijvers is geschreven. Je kunt daarbij kiezen uit verhalen in drie verschillende leeftijdscategorieën.

De winnaars van de Junior Schrijfwedstrijd krijgen een jaarabonnement op Telekids Boeken, een meet & greet voor hun hele klas met hun ‘co-auteur’ (één van de drie schrijvers), en Samsung tablets (Samsung Galaxy Tab E 9.6) voor elk kind in hun klas!

Meer info lees je op Junior Schrijfwedstrijd of op de prijsvraagpagina.

Totally Fit Kidz is Terug!

Je kunt elke zaterdag om 15.25 uur en elke zondag om 15.30 uur samen met presentatrice Ingrid Jansen en tv-kok Mathijs Vrieze kijken hoe je het beste om kunt gaan met gezonde voeding!

Elk weekend krijg je tips en voorbeelden voor een gezondere leefstijl: zo maken Mathijs en Ingrid samen met kinderen gezonde traktaties en bezoeken ze topsporters om te kijken hoe je op een leuke manier meer kan bewegen.

Enne… geen basisschool in Nederland is meer veilig voor de Pimp My Lunch Box overval… Meer info vind je op de programmapagina.

Filmtip: Ernst en Bobbie en de Geslepen Onyx

De populaire tv-helden Ernst en Bobbie maken hun speelfilmdebuut in een avontuur vol spanning, humor en achtervolgingen

Ernst en Bobbie gaan de strijd aan met Wolter Onix, een harteloze ondernemer met smetvrees. Hij wil een prachtig bos omkappen om er een asfaltfabriek neer te zetten. Ernst en Bobbie doen er alles aan om hem te stoppen. Ze worden uitgedaagd om de Gouden Microfoon op te sporen, binnen drie dagen een popconcert met de wereldberoemde ster MC Big Time te organiseren en dit voor maar liefst veertigduizend mensen. Het lijkt een onmogelijke opgave.

Ernst en Bobbie en de Geslepen Onyx is te zien op zondag 7 februari om 10.30 uur! Check de filmpagina

Telekids nu ook op instagram!

Misschien ken je onze Facebookpagina al, maar vanaf nu zijn we ook op Instagram te vinden: @rtltelekids of www.instagram.com/rtltelekids

Waar we op de site en op FB ons richten op ouders (maar ook altijd in gedachten hebben dat kinderen meekijken en meelezen), zijn onze posts op Instagram meer gericht op de kids zelf. Je kunt er leuke quizjes, foto’s en kijkjes achter de schermen zien. Ga je ons volgen?

Kijkje achter de schermen in Dit is K3

Van maandag 8 februari tot en met vrijdag 12 februari kun je elke dag om 12.15 uur kijken naar het nieuwe programma Dit is K3!

In Dit is K3 worden Hanne, Klaasje en Marthe gevolgd in hun nieuwe dagelijkse leven. En wat voor een leven… We volgen de meisjes na het winnen van de finale van K3 zoekt K3 tijdens hun eerste fotoshoot, hun eerste grote interview, het voorbereiden van hun eerste show, het opnemen van hun allereerste videoclip én hun eerste schreden op een rode loper!

Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy

Droomt jouw kind ervan om op een podium te staan? Schrijf hem of haar dan in bij de Telekids Musicalschool of de RTL Talent Academy!

Naast leren dansen, zingen en toneelspelen, werken leerlingen op een leuke en uitdagende manier aan hun persoonlijkheid en leren zij zelfverzekerd in het leven te staan.

De musicalscholen bieden lessen voor alle leeftijden, talenten en ambities.

Wil je meer weten over de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy? Ga dan naar de website

Telekids Discoshow en Keet!

Telekids komt naar je toe met de Telekids Discoshow! Zing en dans mee op de coolste muziek en maak kans op te gekke Telekids prijzen!


Keet! kun je zien op maandag 8 februari, tijdens het voor iedereen toegankelijke Jeugdcarnaval (8 tot 17 jaar) in Sporthal de Misse in Den Dungen.

En zet ook alvast in je agenda: 27 april, Koningsdag, treedt Keet! vanaf 14 uur op in Feesttent Zierikzee… in Zierikzee ;-)!