Breaking news: RTL Telekids breidt zendtijd uit!Vanaf 1 februari zijn we elke dag de héle dag, van 06.30 tot 17.00 uur, te zien op het kanaal van RTL 8! Vanaf dan hebben we elke dag dezelfde uitzendtijden en wordt RTL Telekids niet meer onderbroken.
Wil je weten welke programma's er te zien zijn? Ga naar de tv-gids

Doe mee aan de Junior Schrijfwedstrijd!

Schrijf zélf een boek af van Vivian den Hollander, Paul van Loon en Manon Sikkel!

RTL Telekids en Telekids Boeken organiseren samen met Stichting Lezen & Schrijven ‘de Junior Schrijfwedstrijd’. Daarmee willen we kinderen stimuleren meer te lezen én te schrijven. De schrijfwedstrijd is bestemd voor basisschoolkinderen.

Vanaf 1 februari 2016 worden kids uitgedaagd om een verhaal af te schrijven. Niet zomaar een verhaal, maar één waarvan het begin door zeer populaire en bekende kinderboekenschrijvers is geschreven. Je kunt daarbij kiezen uit verhalen in drie verschillende leeftijdscategorieën.

De winnaars van de Junior Schrijfwedstrijd krijgen een jaarabonnement op Telekids Boeken, een meet & greet voor hun hele klas met hun ‘co-auteur’ (één van de drie schrijvers), en Samsung tablets (Samsung Galaxy Tab E 9.6) voor elk kind in hun klas!

Meer info lees je op Junior Schrijfwedstrijd of op de prijsvraagpagina

Turbo FAST marathon

Ken jij de snelle slak Turbo al? Of ben je inmiddels superfan van Turbo en zijn ‘gang’: het Flitsende Actie Stunt Team, afgekort: FAST?

Op zaterdag 20 februari kun je tussen 13.00 en 15.00 uur bij Telekids op het kanaal van RTL 8 genieten van een marathon vol humor, actie, extreme avonturen, extreme uitdagingen en extreme spanning!

Zondag 14 februari, 10:30 uur - Heksje Lilly, De Draak En Het Magische Boek

Lilly is een normaal meisje (10). Totdat op een dag een magisch boek, samen met het kleine onhandige draakje Hector, in haar kamer opduikt. Lilly wordt uitgekozen om de opvolger van een geheime heks te worden, maar dan moet Lilly wel binnen 99 (!) uur bewijzen dat ze die taak aan kan.

Terwijl ze een groot aangaat, moet ze ook nog op haar kleine broertje passen, die zich keer op keer in de problemen weet te werken…

Deze magische film kun je zien op zondag 14 februari, om 10:30 uur!
Meer weten? Ga naar de

filmpagina


Tashi bij Telekids!

Jack moet zijn neef Tashi opzoeken, die in een afgelegen dorpje woont, waar werkelijkheid en fantasie door elkaar heen lijken te lopen. Tashi is zo’n beetje de beschermer van het dorp, dat geregeld geplaagd wordt door vreemde wezens en vreselijke schurken.

Jack’s rationele aanpak en Tashi’s impulsieve avontuurlijkheid, maken dat ze samen sterker zijn. De jongens beleven samen de gekste avonturen, maar kunnen daarbij altijd rekenen op Lotus, een vrolijk meisje. Met hun drietjes nemen ze het op tegen reuzen, spoken, heksen, bandieten, demonen, draken en ander onguur gezelschap.

Lees meer over Tashi

Bumba: Bravo Babilu

Ken jij Bumba al? Bumba is een ondeugende, maar altijd vrolijke clown die in een circus vol klank en kleur zijn kunstjes opvoert. Daarbij krijgt hij hulp van zijn beste vriendje Bumbalu.

In hun circus beleven Bumba en vele andere bontgekleurde figuren leuke avonturen en situaties die heel herkenbaar zijn voor de allerkleinste kijkers.

Wist je dat je vanaf nu elke ochtend naar Bumba kunt kijken?

Plopperdeplop: twee keer daags Plop!

Elke doordeweekse ochtend kun je maar liefst 2 keer naar Kabouter Plop kijken! In Plop & de Peppers leren we drie nieuwe vriendjes van kabouter Plop kennen: Pepijn het Konijn, Pol de Mol en Pip de Muis.

Deze drie vrienden wonen in een holle boomstam in het kabouterbos en vormen samen de muziekgroep ‘De Peppers’ met Kabouter Plop als zanger. Ze zijn van nature erg verschillend en avontuurlijk, waardoor het trio keer op keer in de problemen komt…

In Plop Vertelt beleven Plop en zijn vrienden Klus, Lui en Kwebbel beleven samen de gekste avonturen. Die avonturen hebben ze vaak aan Klus te danken. Die zit namelijk nooit verlegen om een grap en weet de andere kabouters telkens weer te foppen. Gelukkig komt uiteindelijk alles goed, iets wat Plop en co graag vieren in Plops Melkherberg. Hoe? Met plopkoeken en lekkere plopmelk natuurlijk!

Wonder School LIVE in het theater!

Vanaf maart is Wardo Wonder te zien in het theater met de unieke magische familieshow Wonder School LIVE. Wardo neemt het publiek mee in de wonderlijke wereld van kleine en grote illusies en onvoorstelbare goochelkunsten. Niet alleen kinderen maar ook hun ouders, opa’s en oma’s zullen zich verwonderen.

Kinderen mogen na de voorstelling in de foyer van het theater samen met Wardo hun eigen trucs laten zien tijdens de ...Wonder School Afterparty.

Voor meer informatie en de speellijst, ga naar WonderSchoolLIVE.nl of Wonder School

Totally Fit Kidz is Terug!

Je kunt elke zaterdag om 15.25 uur en elke zondag om 15.30 uur samen met presentatrice Ingrid Jansen en tv-kok Mathijs Vrieze kijken hoe je het beste om kunt gaan met gezonde voeding!

Elk weekend krijg je tips en voorbeelden voor een gezondere leefstijl: zo maken Mathijs en Ingrid samen met kinderen gezonde traktaties en bezoeken ze topsporters om te kijken hoe je op een leuke manier meer kan bewegen.

Enne… geen basisschool in Nederland is meer veilig voor de Pimp My Lunch Box overval… Meer info vind je op de Totally Fit Kidz.

Telekids nu ook op instagram!

Misschien ken je onze Facebookpagina al, maar vanaf nu zijn we ook op Instagram te vinden: @rtltelekids of instagram.com/rtltelekids

Waar we op de site en op FB ons richten op ouders (maar ook altijd in gedachten hebben dat kinderen meekijken en meelezen), zijn onze posts op Instagram meer gericht op de kids zelf. Je kunt er leuke quizjes, foto’s en kijkjes achter de schermen zien. Ga je ons volgen?

Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy

Droomt jouw kind ervan om op een podium te staan? Schrijf hem of haar dan in bij de Telekids Musicalschool of de RTL Talent Academy!

Naast leren dansen, zingen en toneelspelen, werken leerlingen op een leuke en uitdagende manier aan hun persoonlijkheid en leren zij zelfverzekerd in het leven te staan.

De musicalscholen bieden lessen voor alle leeftijden, talenten en ambities.

Wil je meer weten over de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy? Ga dan naar de website

Telekids Discoshow en Keet!

Telekids komt naar je toe met de Telekids Discoshow! Zing en dans mee op de coolste muziek en maak kans op te gekke Telekids prijzen!

Zet alvast in je agenda: 27 april, Koningsdag, treedt Keet! vanaf 14 uur op in Feesttent Zierikzee… in Zierikzee ;-)!