Bijzondere ontdekkingen en ontmoetingen achter de schermen

Een nieuw seizoen van Theaterkids!

In het nieuwe seizoen ontdekken kinderen de bijzondere wereld van theater en entertainment. Presentatrice Keet! gaat samen met nieuwsgierige kinderen op onderzoek uit achter de schermen van verschillende theatervoorstellingen. In elke aflevering staat een vraag centraal. Een vraag die een jonge kijker bezighoudt, en zelf kan stellen aan de betrokken theatermakers. Zo stelt Robin de vraag aan astronaut André Kuipers hoe je ‘de ruimte naar het theater brengt’ bij zijn theatervoorstelling André het Astronautje.

Vanaf 29 oktober elke zaterdag, rond 14.30 uur, bij Telekids op het kanaal van RTL 8. Elke zondag is er een herhaling te zien rond 12.25 uur.

Nieuw: Super Wings

Super Wings ready for take off in Nederland

Super Wings is in inmiddels 69 landen al zeer populair bij kinderen tussen 3 en 8 jaar en vanaf nu te zien bij Telekids. Super Wings gaat over het rode vliegtuig Jett. Hij bezorgt pakketjes aan kinderen over de hele wereld. Bij problemen krijgt hij altijd hulp van zijn Super Wings maatjes.

In elke aflevering staat een ander land centraal. De leden van het Super Wings team én kinderen thuis leren over de cultuur, gebruiken, bezienswaardigheden en een paar woordjes van de taal van het betreffende land.

Vanaf 17 oktober elke doordeweekse ochtend rond 10.05 uur bij Telekids op het kanaal van RTL 8.

De Daltons

Vanaf nu kun je elke woensdagmiddag genieten van een leuke marathon van jouw favoriete series.

Woensdag kun je kijken naar De Daltons. Lucky Luke heeft de Daltons in de gevangenis gekregen, maar zij zijn niet van plan om daar ook te blijven. De Daltons doen er alles aan om te ontsnappen, zo proberen ze uit de gevangenis te komen met behulp van explosieven, luchtballonen, regendansjes, tunnels en nog veel meer vreemde dingen.

Deze marathon zie je bij Telekids op het kanaal van RTL 8.

Halloween tips

Maandag 31 oktober is het Halloween! Daarom kun je dit weekend en maandag kijken naar spannende films en programma’s bij Telekids.

Op zaterdag, rond 08.00 uur, is de film Piet Piraat en het Schotse Spook te zien. Piet Piraat en zijn kornuiten varen met de Scheve Schuit een nieuw avontuur tegemoet wanneer Berend een brief via luchtpost krijgt. Blijkbaar heeft Berend van zijn verre Schotse grootoom "McBrokkenpap " een kasteel geërfd. Wanneer ze aankomen bij het kasteel in Schotland. Begint het te spoken… Misschien is het spook wel de geest van de overleden grootoom?

De film Huis Anubis: Legende van het Spooktheater is op zondag, rond 14.50 uur, te zien. De bewoners van Het Huis Anubis spelen in een theater waar elke 100 jaar een hevige brand woedt. En vandaag is die brand exact 100 jaar geleden. Alleen zij kunnen de nieuwe brand voorkomen door in het verleden opdrachten te volbrengen.

Maandag vanaf 13.15 uur kun je kijken naar films en programma’s met een Halloween thema. De Jul & Julia Halloweenshow, Piet Piraat en de Pompoenkoning, Gadget and the Gadgetinis, Lieve Dracula en Monsterlijke Vakantie.

Dit alles zie je bij Telekids op het kanaal van RTL 8.

Je favo series terugkijken in de Telekids app

Ben jij ook zo’n fan van Brandweerman Sam, K3, Chuggington, Hello Kitty and Friends, Super 4, Tashi, Mr. Bean, My Little Pony, Juf Roos, Fien & Teun, Lego City, Lego Friends, Ernst & Bobbie en alle andere toffe Telekids-series?

Wist je dat je ze allemaal gratis en in een veilige omgeving kunt terugkijken in de Telekids app?

Papa’s en mama’s: download hem gratis in de Appstore, beschikbaar voor iOS en Android.

Brandweerman Sam in het theater!

Dit keer komt het Circus naar Piekepolder. De Circusdirecteur heeft alles voorbereid en kijkt uit naar een fantastische show, maar de ondeugende Norbert Puk weet als altijd de boel al snel in de war te schoppen. Gelukkig staan Brandweerman Sam en zijn team altijd paraat.

Benieuwd naar deze vrolijke voorstelling voor jong en oud? Kijk op onze Brandweerman Sam pagina. Of ga voor meer informatie over speeldagen, theaters en tickets naar VanHoorne.com/BrandweermanSam

Telekids Familie Feest!

Tijdens het pinksterweekend van 2017 presenteren Van Hoorne Entertainment en RTL Telekids het Telekids Familie Feest.

Tijdens dit concert in de Evenementenhal te Gorinchem, geniet het hele gezin van optredens van o.a. Thomas de Stoomlocomotief, Brandweerman Sam, Assepoester, Sneeuwwitje, Fien & Teun, Jul & Julia, Keet! en nog veel meer TV-helden. Vóór- en ná het concert kun je meedoen aan allerlei activiteiten op het mega indoor Telekidsplein. En wat heel bijzonder is: je kunt jouw idolen uit de show in het echt ontmoeten, tijdens uitgebreide Meet & Greets.

Meer info
Tickets te koop via Van Hoorne Entertainment

Telekids Discoshow en Keet!

Telekids komt naar je toe met de Telekids Discoshow! Zing en dans mee op de coolste muziek en maak kans op te gekke Telekids prijzen!

Op woensdag 26 oktober kunnen de kids meezingen en dansen in de Feesttent in Sittard, tussen 14.00 en 17.00 uur.

En zet ook alvast in je agenda: Op zondag 30 oktober is het feest op festivalterrein De Molenheide in Schijndel: daar wordt de Telekids Discoshow afgewisseld door optredens van K3 en Monique Smit!

Op zaterdag 19 november is de Telekids Discoshow in Meerssen en op zondag 27 november bij Eetcafé de Appel in Hengelo.

Telekids nu ook op Instagram


Misschien ken je onze Facebookpagina al, maar vanaf nu zijn we ook op Instagram te vinden: @rtltelekids of instagram.com/rtltelekids

Waar we op de site en op FB ons richten op ouders (maar ook altijd in gedachten hebben dat kinderen meekijken en meelezen), zijn onze posts op Instagram meer gericht op de kids zelf.

Je kunt er leuke quizjes, foto’s en kijkjes achter de schermen zien. Ga je ons volgen?

Wonder School LIVE in het theater

Wardo Wonder is te zien in het theater met de unieke magische familieshow Wonder School LIVE.

Wardo neemt het publiek mee in de wonderlijke wereld van kleine en grote illusies en onvoorstelbare goochelkunsten. Kinderen mogen na de voorstelling in de foyer van het theater samen met Wardo hun eigen trucs laten zien tijdens de ...Wonder School Afterparty.

Voor meer informatie en de speellijst, ga naar WonderSchoolLIVE.nl of Wonder School.