Sint en co: de verdwenen sleutel

Gloednieuwe Sinterklaasserie vol avontuur, humor, pepernoten en gezelligheid!

Als Sint en alle Pieten na hun komst in Nederland hun intrek nemen in het pietenhuis, willen de jonge leerling-pieten Slim en Pret niets liever dan het échte werk doen: pakjes bezorgen bij kinderen in heel Nederland.

Meesterpiet is daar niet van gediend: Pieten moeten éérst hun pietenexamen behalen. Als Slim en Pret dan tóch een keer mogen helpen in de pakjeskamer, ontdekken ze daar een achtergebleven pakje. De twee leerling-pieten twijfelen geen moment en besluiten zelf het cadeautje te bezorgen. Al snel raken ze verdwaald, omdat het spoor van pepernoten dat Slim heeft uitgezet, is opgegeten door een zwerfhondje. Toch worden Slim en Pret grote vrienden met de hond, die ze Wolf noemen. Hij volgt hen naar het pietenhuis, waar Hoofdpiet en Meesterpiet niets van het hondje moeten hebben. Gelukkig is Sint milder gestemd en mag Wolf blijven. Maar het hondje brengt Slim en Pret in een paar benarde situaties. Zo worden pizza’s ontvreemd uit de keuken en verdwijnen pakjes uit het pietenhuis. Slim en Pret proberen dit angstvallig geheim te houden, maar dan biedt hun ultra slimme klasgenootje Super zijn hulp aan.

Sint heeft zo zijn eigen sores. Zijn modebewuste assistent PAS Piet probeert Sint een geweldige huistabberd én een afzichtelijke mijter met lichtjes erin aan te meten. En terwijl Meesterpiet dagelijks zijn leerling-pieten tot de orde moet roepen, is Hoofdpiet een missie gestart om Pietza, de keukenpiet, eens iets anders te laten bakken dan haar verrukkelijke pizza’s. Iets gezonds, iets met groenten.

Maar dan verdwijnt de sleutel van de pakjeskamer, juist nadat er een groot slot op gezet is. Kan de smid dat slot nog open krijgen? Of kunnen de Pieten de sleutel op tijd terugvinden? Op tijd… want anders kan pakjesavond niet doorgaan.

Waar kun je naar Sint en co kijken?

Dit programma is te zien bij Telekids op het kanaal van RTL 8. Check voor actuele tijden onze TV Gids. Dit programma kun je ook vooruit kijken bij Videoland.

Sint en co gemist?

Alle Telekids-programma's

* 2 Kleine Kleutertjes
* 3-2-1 Penguins
* Airport: Winky’s Avonturen
* Annedroids
* De Avonturen van K3
* Mr.Bean
* Bibaboerderij
* Bobo
* De Avonturen van Bollo
* Brandweerman Sam
* Burgers' Zoo & Waarom
* B.V.K. Club
* Chloe's Toverkast
* Chuck & Friends
* Chuggington
* Chuggington Medaille Race
* De Daltons
* Dennis de Bengel
* Dinotrux
* Doedel
* Draken: Beschermers Van Berk
* Elias
* Ernst, Bobbie en de rest
* Fien & Teun
* Flin & Flo
* Florrie’s Draakjes
* Gadget en de Gadgetini’s
* Galaxy Park
* Gonnie & Gijsje
* Green-Kids
* Grobbebollen
* Hallo K3!
* HetMysterieVan
* HiHa Holland
* HooiHooi Helden
* Hoe Maak Je Dat?
* Hou't Schoon
* Jabaloe
* Jacob Dubbel
* Juf Roos
* Jul & Julia
* Jungleclub
* K3 Kan Het
* Kattenoog
* Keets Vlog
* Koala Broertjes
* Lalaloopsy
* Lang Leven Koning Julien!
* LEGO City
* LEGO Elves
* LEGO Friends
* Leren Met Jokie
* Little People
* Littlest Pet Shop
* Lolly Lolbroek
* Marjolein En Het Geheim Van Het Slaapzand
* Mijn Ridder En Ik
* Minuscule
* Miss Moon
* Mojicons
* Monskey
* Musti 3D
* My Little Pony
* Naranjina
* Robin Hood
* Robocar Poli
* Rox
* Sid De Slimmerik
* Sint en co
* Sprookjesboomfeest
* Sprookjesboomshow
* Sprookjesboom-ZingenDansMee
* Starz
* StoryZoo
* Super 4
* Superhero Sportlets
* Tashi
* Theaterkids
* Thomas
* TiTaTovenaar
* Totally Fit Kidz
* Transformers Rescue Robots
* Tree Fu Tom
* Troetelbeertjes
* Turbo Fast
* Uki
* De Wielen Van De Bus
* Wissper
* Wizzy & Woppy
* Wolleke
* Wonder School
* Zigby

Sint

Sint is natuurlijk Sint!

Hoofdpiet

Hoofdpiet is de ‘manager’ van de Pieten en de rechterhand van Sinterklaas. Hoofdpiet is er verantwoordelijk voor dat alles gesmeerd loopt in het pietenhuis en alle kinderen op tijd hun pakjes krijgen.

Meesterpiet

Meesterpiet is de leraar van de leerling-pieten. Als Slim en Pret een opdracht verknallen, krijgt Meesterpiet van Hoofdpiet op z’n kop… Daarom kan Meesterpiet weleens wat streng zijn.

Slim en Pret

Slim en Pret zijn leerling-pietjes. De twee beste vrienden willen het liefst meteen als echte Pieten aan het werk, maar moeten eerst nog examen doen. Slim zit vol slimme ideeën, maar die pakken niet altijd goed uit. Slim vindt zichzelf slimmer dan ze écht is... En Pret? Die houdt ervan om pret te maken en is een echte dierenvriend.

Super

Super is de klasgenoot van Slim en Pret en doet alles perfect. Hierdoor is hij het oogappeltje van Meester. Maar Super is ook heel bescheiden en helpt anderen graag.

PAS Piet

PAS staat voor Persoonlijk Assistent van Sinterklaas. PAS is dol op mode en probeert van Sint van de laatste mode te voorzien. Een nieuwe tabberd of een mijter met lampjes, PAS is er dol op de Sint te stylen…

Pietza

Pietza is de kok van het Pietenhuis. Pizza is de liefde van haar leven en het liefst zou ze dit iedere dag serveren. Maar daar is Hoofdpiet niet zo blij mee. Pizza is namelijk lekker, maar niet zo gezond. Gelukkig is Pietza creatief en verzint ze daar een oplossing op.

Wolf

Wolf is de zwerfhond die Slim en Pret ontmoeten. Omdat ie huilt als een wolf noemen ze hem daarom ook zo. Wolf is een heel slim hondje dat meer hoort en ziet dan je zou denken…