De Avonturen van Bollo

In ‘De Avonturen van Bollo’ nemen Bollo en zijn vriendjes Saar, Bijtje en Egel de jonge kijkers mee de natuur in. Samen beleven ze vele avonturen. Zo gaan ze kamperen, schat zoeken, vliegeren, picknicken en nog veel meer.

Op een humoristische en positieve manier leren kinderen in het programma meer over de natuur, hoe leuk het is om de natuur te ontdekken en hoe je elkaar kunt helpen en samenwerken.

Wie is Bollo?
Bollo werd op een mooie lentedag geboren. Hij woonde met zijn berengezin in een groot bos met kleine mooie beekjes en meertjes. Bollo was erg lief, leergierig en meestal heel vrolijk. Bollo hield, net als de rest van zijn familie, veel van de natuur en is dol op honing. Hij vroeg zijn vader over van alles, zoals het bos en de zee, de berenoren van zijn hoofd. Op een dag, toen Bollo wat ouder was, werd het tijd om bij zijn ouders weg te gaan. Dat hoort zo bij beren. Met zijn knapzak op zijn schouder ging hij op pad. Onderweg leerde hij Egel en Bij kennen en al snel werden die drie goede vrienden.

Na een lange zoektocht kwamen ze terecht bij een van de prachtige parken in de natuur van Landal GreenParks, waar het altijd vakantie is en waar veel kinderen aan het spelen zijn. Bollo heeft hier een mooi huisje gekregen, waar je ook een kijkje kunt nemen.

Bollo houdt van ontdekken, zwemmen, spelen in het bos en op het strand, muziek maken en gezelligheid. Dat doet hij natuurlijk het liefst samen met zijn vriendjes.

Bollo's vriendjes
Bollo heeft veel vriendjes en vriendinnetjes waarmee hij avonturen beleeft. Zo ook met Saar, Egel en Bij. Saar woont in een dorp bij het park en komt dan ook vaak bij Bollo langs om met hem te spelen. Saar is Bollo’s beste vriendinnetje. Saar is gek op fietsen, spelen in de natuur, kamperen en picknicken.

Egel is grappig en bijdehand. Bij is een lief en druk bijtje. Egel en bij houden van grapjes maken. Samen met Bollo en Saar hebben ze veel plezier en samen beleven ze de leukste avonturen!


De beer Bollo is de populaire mascotte van de bekende vakantieaanbieder Landal GreenParks. Het is voor het eerst dat de beer zijn eigen televisieserie krijgt. Naast de lancering van de kinderserie, is er een speciale Bollo-app voor smartphones en tablets te downloaden vanaf 10 oktober.

In deze gratis app gaan kinderen samen met Bollo en zijn vrienden op ontdekkingsreis door het bos en beleven ze allerlei avonturen. Ook zijn alle afleveringen van de televisieserie na uitzending terug te kijken in de app. Zowel de televisieserie als de app zijn ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar.

Hier vind je meer informatie over Bollo en Landal GreenParks
Waar kun je De Avonturen van Bollo terugkijken?

Waar kun je naar De Avonturen van Bollo kijken? Dit programma is te zien op het 24/7 themakanaal van Telekids, via Ziggo, KPN en Caiway.

De Avonturen van Bollo gemist?

Alle Telekids-programma's

* 2 Kleine Kleutertjes
* 3-2-1 Penguins
* Airport: Winky’s Avonturen
* Annedroids
* De Avonturen van K3
* Mr.Bean
* Bibaboerderij
* Bobo
* De Avonturen van Bollo
* Brandweerman Sam
* Burgers' Zoo & Waarom
* B.V.K. Club
* Chloe's Toverkast
* Chuck & Friends
* Chuggington
* Chuggington Medaille Race
* De Daltons
* Dennis de Bengel
* Dinotrux
* Doedel
* Draken: Beschermers Van Berk
* Elias
* Ernst, Bobbie en de rest
* Fien & Teun
* Flin & Flo
* Florrie’s Draakjes
* Gadget en de Gadgetini’s
* Galaxy Park
* Gonnie & Gijsje
* Green-Kids
* Hallo K3!
* HiHa Holland
* HooiHooi Helden
* Hoe Maak Je Dat?
* Hou't Schoon
* Jabaloe
* Jacob Dubbel
* Juf Roos
* Jul & Julia
* Jungleclub
* K3 Kan Het
* Kattenoog
* Keets Vlog
* Koala Broertjes
* Lalaloopsy
* Lang Leven Koning Julien!
* LEGO City
* LEGO Elves
* LEGO Friends
* Leren Met Jokie
* Little People
* Littlest Pet Shop
* Lolly Lolbroek
* Marjolein En Het Geheim Van Het Slaapzand
* Mijn Ridder En Ik
* Minuscule
* Miss Moon
* Monskey
* Musti 3D
* My Little Pony
* Naranjina
* Robin Hood
* Robocar Poli
* Rox
* Sid De Slimmerik
* Sint en co
* Sprookjesboomfeest
* Sprookjesboomshow
* StoryZoo
* Super 4
* Superhero Sportlets
* Tashi
* Theaterkids
* Thomas
* Totally Fit Kidz
* Transformers Rescue Robots
* Tree Fu Tom
* Troetelbeertjes
* Turbo Fast
* Uki
* De Wielen Van De Bus
* Wissper
* Wizzy & Woppy
* Wolleke
* Wonder School
* Zigby