Kattenoog: het Geheim van de Griezelclub

Magische krachten en een griezelig mysterie…


De spannende maar ook humoristische serie Kattenoog: het Geheim van de Griezelclub speelt zich af in een klein en karakteristiek dorpje aan de rand van een mysterieus meer. In het dorp heerst al jarenlang een griezelmysterie. Om dit mysterie te ontrafelen, wordt de Griezelclub opgericht. De leden van de Griezelclub hebben de taak om het dorp en de inwoners te beschermen tegen heksen, vampiers en ander gespuis dat uit is op het Kattenoog, een mysterieuze heksensteen met magische krachten die verborgen ligt aan het meer.

Ondertussen verschijnt in het dorp een cameraploeg van het populaire kanaal Boe TV, die het mysterie ook tot op de bodem wil uitzoeken. Wie lost het mysterie eerder op? De leden van de Griezelclub of de nieuwsgierige cameraploeg van Boe TV? Kattenoog is griezelen met een knipoog.

Tegelijkertijd met de serie is het gelijknamige boek verkrijgbaar, dat vanuit Robin de mysterieuze en spannende gebeurtenissen vertelt.

Waar kun je naar Kattenoog kijken?

Dit programma wordt momenteel niet uitgezonden, maar kan wel worden teruggekeken via RTL XL (premium).

Kijkwijzer: 9 jaar en 'angst'.

Kattenoog gemist?

Alle Telekids-programma's

* 2 Kleine Kleutertjes
* 3-2-1 Penguins
* Airport: Winky’s Avonturen
* Annedroids
* De Avonturen van K3
* Mr.Bean
* Bibaboerderij
* Bobo
* De Avonturen van Bollo
* Brandweerman Sam
* Burgers' Zoo & Waarom
* B.V.K. Club
* Chloe's Toverkast
* Chuck & Friends
* Chuggington
* Chuggington Medaille Race
* De Daltons
* Dennis de Bengel
* Dinotrux
* Doedel
* Draken: Beschermers Van Berk
* Elias
* Ernst, Bobbie en de rest
* Fien & Teun
* Flin & Flo
* Florrie’s Draakjes
* Gadget en de Gadgetini’s
* Galaxy Park
* Gonnie & Gijsje
* Green-Kids
* Grobbebollen
* Hallo K3!
* HetMysterieVan
* HiHa Holland
* HooiHooi Helden
* Hoe Maak Je Dat?
* Hou't Schoon
* Jabaloe
* Jacob Dubbel
* Juf Roos
* Jul & Julia
* Jungleclub
* K3 Kan Het
* Kattenoog
* Keets Vlog
* Koala Broertjes
* Lalaloopsy
* Lang Leven Koning Julien!
* LEGO City
* LEGO Elves
* LEGO Friends
* Leren Met Jokie
* Little People
* Littlest Pet Shop
* Lolly Lolbroek
* Marjolein En Het Geheim Van Het Slaapzand
* Mijn Ridder En Ik
* Minuscule
* Miss Moon
* Mojicons
* Monskey
* Musti 3D
* My Little Pony
* Naranjina
* Robin Hood
* Robocar Poli
* Rox
* Sid De Slimmerik
* Sint en co
* Sprookjesboomfeest
* Sprookjesboomshow
* Sprookjesboom-ZingenDansMee
* Starz
* StoryZoo
* Super 4
* Superhero Sportlets
* Tashi
* Theaterkids
* Thomas
* TiTaTovenaar
* Totally Fit Kidz
* Transformers Rescue Robots
* Tree Fu Tom
* Troetelbeertjes
* Turbo Fast
* Uki
* De Wielen Van De Bus
* Wissper
* Wizzy & Woppy
* Wolleke
* Wonder School
* Zigby

Eli - Lid Griezelclub

Eli is de zoon van Sol en Hannah en hij wordt een van de drie uitverkorenen als nieuw lid van de Griezelclub. Hij houdt ervan om te griezelen met zijn vrienden Robin en Simone. Eli wordt gespeeld door Warre Verlinden.

Robin - Lid Griezelclub

De hypersensitieve Robin is een van de beste vrienden van Eli en wordt samen met hem uitverkoren als een van de nieuwe leden van de Griezelclub. Robin wordt gespeeld door Emma Verlinden.

Simone - Lid Griezelclub

De excentrieke Simone is de derde uitverkorene van de Griezelclub. Simone doet niets liever dan griezelen met haar beste vrienden Eli en Robin. Ze is gek op de 'shock-effects' van Eli. Simone wordt gespeeld door Rosaline Lantink

Max - BOE TV

IJdeltuit Max is een populair gezicht op BOE TV en presenteert ‘Mytho-logisch’, een programma waarin hij mythe en legende probeert te ontmaskeren. De Kattenoog-legende spreekt hem dan ook meteen aan. Max wordt gespeeld door Ian Thomas.

Daphne - BOE TV

De spirituele Daphne is de gloednieuwe co-host van Max. Ze is beroepsmedium en daardoor erg bijgelovig, iets waar Max en Boris niets van begrijpen en zich af en toe wel eens aan ergeren. Daphne wordt gespeeld door Britt Scholte.

Boris - BOE TV

Boris is de cameraman van BOE TV die alles wat Max en Daphne opsporen nauwlettend registreert en daarna monteert. Hij moet vaak bemiddelen tussen Max en Daphne, die meestal een heel andere kijk op de dingen hebben. Boris wordt gespeeld door Nathan Naenen

Wie zie je nog meer in Kattenoog?

Sol (Kürt Rogiers)
Is de vader van Eli en wellicht de inwoner van Kattenoog die het meest gelooft in de legende van het Kattenoog. Hij was ooit lid van de nu ontbonden Griezelclub. Zijn zoon Eli en diens vrienden Robin en Simone dromen ervan om de nieuwe leden van de Griezelclub te worden.

Sol houdt nog steeds elke vreemde gebeurtenis in het dorp nauwlettend in de gaten, want als ex-lid van de Griezelclub weet hij als geen ander wat de magische steen kan veroorzaken… Sol is getrouwd met Hannah en heeft een griezelmuseum opgericht.

Charlotte (Birgit Schuurman)
Is de drukbezette adoptiemoeder van Simone die vooral bezig is met haar eigen zaak. De zorg voor Simone draagt ze vooral over aan een au pair. Charlotte heeft het niet zo begrepen op al dat griezelen en vreest dat Simone zo telkens alle nanny’s wegjaagt. Olivia (Eline De Munck) is de au pair van Simone. Maar Olivia is niet wie ze beweert te zijn en geeft het verhaal een dramatische wending...

De tweeling Fossil en Gregor
Wordt gespeeld door Urbanus. Gregor is een enge, blinde strandjutter die af en toe uit het niets opduikt aan de rand van het meer. Fossil is de opzichter van de begraafplaats, gelegen rondom de kerk van Kattenoog.

Tim (Ralf Mackenbach)
Is een kijker van BOE TV die de cameraploeg tegenkomt, herkent en wil helpen bij hun zoektocht. Hij blijkt ook bijzonder in de smaak te vallen bij Daphne, zeer tegen de zin van Max.

Belle Perez
Is nanny Maria, de Spaanse au-pair van Simone.

Achmed Akkabi
is Jasper, de producer van BOE TV.

Daniel Boissevain
Is Archibald, de vader van Tim en privédetective van beroep.

Catherine Keyl
Is Margriet, een afstammeling van de heks waarover de BOE TV-cameraploeg alles te weten wil komen.