VAKWERK NL DUURZAME MOBILITEIT


Het seizoen Vakwerk NL Duurzame Mobiliteit is afgelopen. In dit seizoen zag u in tien afleveringen op welke manier er in Nederland wordt gewerkt aan duurzame mobiliteitsoplossingen. In de reeks werd aandacht besteed aan projecten op de weg, zoals aan het project Spits Mijden, in de scheepvaart, zoals aan het ECO-project, en op het spoor, aan het project Betrouwbare Transportketens.
Op deze site is alle informatie per aflevering te vinden, kunt u alle uitzendingen nog een keer terugkijken, de Weerklanken van Helga van Leur nalezen en meer informatie vinden over de stichting Transumo.

Lees hier de inhoud van alle afleveringen.
POLL

Bent u bereid voor vier euro per dag de spits te mijden?

Jazeker
Alleen voor meer geld
Nee


Bent u bereid voor vier euro per dag de spits te mijden?


Aantal stemmen: ##total##

VAKWERK NL DUURZAME MOBILITEIT

In deze reeks Vakwerk NL staan we stil bij duurzame oplossingen voor de verkeers- en vervoersproblemen in Nederland. In iedere aflevering laten we een aantal projecten zien, waarmee de Stichting Transumo probeert het niet werkende mobiliteitssysteem om te zetten in een systeem van duurzame mobiliteit. De projecten gaan onder andere over het mijden van de files, het slimmer plannen van transport en het beter beveiligen van havens.

KOFFIETAFEL

Onder het genot van een kopje koffie praat Pernille La Lau iedere aflevering met de betrokkenen na over de onderwerpen die in de uitzending voorbij zijn gekomen. Wat hebben ze gemeen? Kunnen beiden wat van elkaar leren? En, wat dragen de projecten bij aan duurzame mobiliteit? In de uitzending is steeds een gedeelte van dit gesprek te zien. De complete koffietafelgesprekken zijn via deze site te bekijken.

PERNILLE LA LAU

Als er iemand vergroeid is met het medium tv, dan is het Pernille La Lau. De anchorwoman debuteert al op jonge leeftijd. Als zij 12 jaar is doet zij haar eerste radio interview voor Avro's Sportpanorama Junior en twee jaar later kan ze al haar creativiteit kwijt bij een jongerenprogramma Club Veronica.

HELGA'S WEERKLANK

In Helga's Weerklank geeft Nederlands bekendste weervrouw Helga van Leur iedere week in een column haar kijk op de verkeersproblemen in ons land en op duurzame oplossingen hiervoor. Lees hier de weerklanken van de afgelopen afleveringen.