Vier droomhuizen in Lelystad

Vier gezinnen bouwen hun eigen droomhuis, dat zij zelf hebben ontwerpen, op een kavel in Lelystad. Wij volgen deze gezinnen in het proces dat zij moeten doorlopen vanaf de eerste schets tot aan de uiteindelijke oplevering en bewoning van hun droomhuis.

Klik hier om kans te maken op een gratis rondvlucht boven IndeWolken in Lelystad voor 2 personen.

De droomhuizen kunnen gerealiseerd worden omdat op deze kavels in Lelystad zogenaamd welstandsvrij gebouwd mag worden. Dat betekent dat de toekomstige eigenaren vrij worden gelaten in het ontwerpen van het exterieur van de woning.


lees verder

Opnamen
De gezinnen werden anderhalf jaar lang gevolgd met de camera. Alle stappen werden geregistreerd, vanaf het eerste ontwerp tot aan de uiteindelijke oplevering en bewoning. Deze manier van bouwen heet Particulier Opdrachtgeverschap en daar komt nogal wat bij kijken. Uiteenlopende zaken moeten geregeld worden door de toekomstige eigenaren zoals de tekeningen die de architect maakt, de vergunningen, de financiering etc. En dan zijn er nog talrijke keuzes die gemaakt moeten worden in badkamers, keukens, bouwmaterialen of inbouwapparatuur.

De emoties liepen soms, bij tegenslagen maar ook bij hoogtepunten, hoog op. De teleurstelling is groot als bijvoorbeeld de planning niet gehaald wordt en een gezin zijn oude woning toch al moet verlaten, maar er waren ook de mooie momenten zoals het slaan van de eerste paal, het bereiken van het hoogste punt, het rondkomen van financieringen en natuurlijk de uiteindelijke bewoning.

De wekelijkse afleveringen worden bij RTL4 uitgezonden op zondag om 16.15 uur en op zaterdag om 10.30 nog eens herhaald. De serie loopt nog tot eind december van dit jaar.

lees verder

Kandidaten

Het televisieprogramma Wonen in de Wolken volgt vier deelnemers bij de realisering van hun droomwoning. Klik op de namen om kennis te maken met de deelnemers en hun droomwoning.

 • Mirjam en Winfried van Kleef
 • Marijke en Wim de Lege
 • Roely en Theo de Haas
 • Lolita Kruiswegt en Roy van Voorst


 • Wil je ook wonen in de wolken: nog een droomwoning te koopWil je ook wonen in de wolken: nog een droomwoning te koop.

  Het virtuele model van wonen in de wolken:

  Cadvisual

  Het virtuele model van wonen in de wolken

  Bekijk in fotovlucht de ontwikkelingen in de Wolken


  Voor meer informatie over de Wonen in de Wolken Partners, klik op de banner van uw partner van uw keuze.