RTL 4: de grootste en meest gevarieerde familiezender. Na de start in 1989 is RTL 4 uitgegroeid tot het grootste commerciële tv-station van Nederland. RTL 4 richt zich op de doelgroep boodschappers 20-49 jaar.

RTL 4: de grootste en meest gevarieerde familiezender


Na de start in 1989 is RTL 4 uitgegroeid tot het grootste commerciële tv-station van Nederland. RTL 4 richt zich op de doelgroep boodschappers 20-49 jaar.

Vertrouwde succesnummers en vernieuwende programma’s wisselen elkaar af op deze gevarieerde familiezender. In het weekend heeft RTL 4 veel amusement met talentshows (The voice of Holland, X Factor en Holland’s Got Talent), spelshows (Weet Ik Veel en Ik Hou Van Holland), dramaseries (Divorce en Moordvrouw) en humor (De TV Kantine, Aaf, Dit Was Het Nieuws en cabaret). Doordeweeks is de vooravond superactueel met ‘Editie NL’, ‘RTL Boulevard’ en ‘RTL Nieuws’, opgevolgd door een instituut van de Nederlandse tv: ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Daarna is het tijd voor crimeseries of hulpprogramma’s in de breedste zin, en ook programma’s die relevante maatschappelijke thema’s aansnijden. RTL 4 heeft alles in huis om het hele gezin elke avond een leuke of boeiende avond te bezorgen. RTL 4 is ook de zender van de grote sterren, met onder anderen Linda de Mol, Wendy van Dijk, Martijn Krabbé, Gordon, Robert ten Brink en Albert Verlinde.

Daarnaast verzorgt het RTL Nieuws zeven dagen per week, 24 uur per dag, eigentijdse en dynamische nieuwsprogramma's en de nieuwsvoorziening op RTL 4 en RTL 7 (via RTL Z), internet (www.rtlnieuws.nl) en TEXT. Het streven van het RTL Nieuws is om kijkers altijd als eerste op een onafhankelijke, boeiende en toegankelijke wijze te informeren over belangrijke ontwikkelingen in eigen land en de rest van de wereld.

RTL 4 is een zender met een Luxemburgse uitzendlicentie en zendt uit via kabel, satelliet (digitaal) en in Luxemburg ook via de ether.

Uitzenduren: 24 uur per dag

Eerste uitzenddag:
RTL Véronique: 2 oktober 1989
RTL 4: 1 oktober 1990

Satelliet: Astra 1H, 19,2 oost

Transponder: 97

Polarisatie: horizontaal

Frequentie: 12.344 GHz