RTL 5 is een jonge, verleidelijke zender. De RTL-zender staat voor passie en talent, waar grenzen worden verlegd en dromen uitkomen. ‘Expeditie Robinson’ en ‘So You Think You Can Dance’ zijn hier enkele voorbeelden van.

RTL 5: avontuurlijk en verleidelijk


RTL 5 is een jonge, verleidelijke zender. De RTL-zender staat voor passie en talent, waar grenzen worden verlegd en dromen uitkomen. ‘Expeditie Robinson’ en ‘So You Think You Can Dance’ zijn hier enkele voorbeelden van. Daarnaast nemen opvallende reality-shows met eigenzinnige characters en veel humor een prominente plek in bij RTL 5, zoals de ‘Echte Meisjes’, Britt & Ymke, Barbie en Jokertje. In de vooravond ligt de focus op drama met de nieuwe, Nederlandse soap ‘Malaika’ in combinatie met nieuwe afleveringen van de flirtshow ‘Take Me Out’. Kortom, bij RTL 5 kan de kijker rekenen op een spraakmakende programmering waarin talent, humor en lef de boventoon voeren.

RTL 5 richt zich op een brede doelgroep, zowel man als vrouw, met een focus op kijker tussen 20 en 34 jaar.

RTL 5 is een zender met een Luxemburgse uitzendlicentie en zendt uit via kabel, satelliet (digitaal) en in Noord- Luxemburg via de ether.

Uitzenduren: 24 uur per dag

Eerste uitzenddag: 2 oktober 1993

Satelliet: Astra 1H, 19,2 oost

Transponder: 97

Polarisatie: horizontaal

Frequentie: 12.344 GHz