RTL 7: de enige echte mannenzender van Nederland 'Meer Voor Mannen' is de payoff van de enige echte mannenzender van Nederland: RTL 7. Alle door mannen op tv gewaardeerde thema's staan centraal: actie, humor, series, reality, nieuws en natuurlijk sport.

RTL 7: de enige echte mannenzender van Nederland


'Meer Voor Mannen' is de payoff van de enige echte mannenzender RTL 7. Alle door mannen op tv gewaardeerde thema's staan centraal: actie, humor, series, reality, nieuws en natuurlijk sport. En dan vooral voetbal. Met de Europa League, Jupiler League en programma’s zoals Voetbal International, Leven Als Een Prof en Voetbalfans is RTL 7 ‘de tweede voetbalzender van Nederland’. Maar met darts, boksen, autosport (waaronder Dakar) en het wielerpraatprogramma ‘Tour du Jour’ is er nog veel meer voor de sportliefhebber.

In de vooravond is er aandacht voor rauwe realityseries en de films op RTL 7 staan allemaal bol van de actie of de humor, en liefst allebei tegelijk.
Overdag is RTL 7 de zender van (zaken)nieuws en daaraan gerelateerde programma's. Overdag via RTL Z op tv, internet (www.rtlz.nl) en RTL Z TEXT is de kijker altijd op de hoogte van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, de laatste beursinformatie en de belangrijkste financieel-economische nieuwsfeiten.

RTL 7 richt zich op mannen tussen de 20 - 49 jaar.

RTL 7 is een zender met een Luxemburgse uitzendlicentie en zendt uit via kabel, satelliet (digitaal) en in Luxemburg via de ether.

Uitzenduren: 24 uur per dag

Eerste uitzenddag: 12 augustus 2005

Satelliet: Astra 1H, 19,2 oost

Transponder: 97

Polarisatie: horizontaal

Frequentie: 12.344GHz