HOME l MEERDIJK l ACHTER DE SCHERMEN l VIDEO l FUN

Nieuws Vragen Vloerboek Bio's Interviews Muziek Werken bij GTST Reportage
Biografie van:

Ga direct naar:


Meer...


De volgende keer:Pip Pellens
Speelt Wiet van Houten

Pip Pellens is geboren op 30 oktober 1993. Pip heeft al sinds jonge leeftijd een keur aan musical, toneel-, film- en televisieproducties op haar naam staan.

Musical en Film
Pip’s eerste grote rol en musical performance was in The Sound of Music, op 9-jarige leeftijd speelde zij de rol van Marta in het Fortis Circustheater. Al snel daarna mocht zij in 2004, samen met haar zusje Dees, in de musical Hamelen de rol vertolken van één van de kinderen in het kinderkoor. Pip speelde op 16-jarige leeftijd in de film First Mission de rol van Lies als dochter van Mark Rietman.

Televisie
Na haar debuut in de musical The Sound of Music volgt al de eerste gastrol in de tv-serie Costa!, waarvoor zij speciaal naar Turkije werd gevlogen om de dochter van Mark Ram te spelen. Daarna volgden meer gastrollen, onder andere in de tv-series IC, Bitches, Shouf Shouf de serie, Koppels en de succesvolle tv-serie Keyzer & de Boer Advocaten (2004-2008) waarin ze een terugkerende bijrol heeft als Lisette de Swaan. In 2007 speelt Pip de rol van Tanja – de Gothic Lolita - in de kort tv-film Marathon Girl. Pip heeft in 2010 een gastrol in de populaire serie Flikken Maastricht als Belle Lindemans.

Stemactrice
Pip is een veel gevraagd stemactrice, het eerste stemmetje dat Pip mocht inspreken was in de bioscoopfilm Garfield in 2004 (met stemmen van o.a. Beau van Erven Dorens en Jim Bakkum). Sindsdien heeft zij aan vele tv-series, films en games haar stem mogen lenen. In Mortified/Zóóó genant is ze te horen als hoofdrolspeelster Taylor, in iCarly spreekt ze de stem in van Sam en in Little Einsteins is Pip te horen als Annie. Pip is onder andere ook te horen in Totally Spies, Harry Potter en Hannah Montana.

Pip zit momenteel in Havo 5 en combineert haar school met haar acteercarrière.

In haar vrije tijd componeert Pip graag liedjes op de piano en schrijft zij hier zelf teksten bij.

Sinds april 2010 is Pip te zien als Wiet van Houten in GTST.


Meer Pip Pellens

Interview met Pip
De biografie van Wiet
Het fotoalbum van Wiet

  1 / 1