HOME l MEERDIJK l ACHTER DE SCHERMEN l VIDEO l FUN

Nieuws Vragen Vloerboek Bio's Interviews Muziek Werken bij GTST Reportage
Vragen archief deel 1

Ga direct naar:


Meer...


De volgende keer:


Is het waar dat Kristel van K3, Caro Lensen en Kirsten Mulder in GTST gaan spelen?
Wie er al dan niet in GTST komen spelen, houden we natuurlijk zo lang mogelijk geheim. Maar we kunnen wel vertellen dat Kristel, Kirsten en Caro niet bij de leukste soap van Nederland komen acteren. Er is dus kortom, helemaal niets van waar.

Tijdens de opnamen zijn er toch veel camera’s en mensen aanwezig. Hoe kan het dat de acteurs niet worden afgeleid tijdens de opnamen?
Het heeft allemaal te maken met concentratie en inleving. En dat is nou één van de talenten van een goed acteur. Stel je voor dat je tussen de geluidsmensen, cameramensen, setdressers, figuranten en de opnameleider staat. Al die mensen om je heen en dan toch je tekst onthouden. De acteur moet dan natuurlijk wel in de huid van zijn karakter kruipen. Ze leven op dat moment in de kamer waar de scène zich afspeelt. Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen moeten al de mensen die er bij staan stil zijn. Als zij gaan praten leidt dat natuurlijk alleen maar af.

Ik vind het heel jammer dat Goede Tijden niet wordt uitgezonden in de zomer. Werken de acteurs wel gewoon door in de zomer?
Nee, de acteurs krijgen ook een aantal weken vakantie. Aan het eind van het seizoen krijgt iedereen even rust om een beetje bij te komen van het zware seizoen. Er zijn natuurlijk wel al opnamen voor de zomer gemaakt die pas na de zomer worden uitgezonden. De opnamen lopen een aantal weken voor op de werkelijke uitzendingen. Dit geeft de acteurs de gelegenheid te genieten van de welverdiende vakantie.

Hebben de acteurs ook MSN Messenger, zodat de fans met ze kunnen chatten?
Sommige acteurs hebben wel een MSN-adres. Zoals je wel kunt begrijpen, kunnen wij dat niet vermelden op de site. De acteurs en actrices zouden dan overspoeld worden door mensen die met hen willen praten. Omdat het natuurlijk wel heel leuk is om met je favoriete acteur of actrice te chatten, houden wij chatsessies via deze site. Hou de site goed in de gaten voor de details. Misschien kun je dan toch een keertje chatten met een GTST-er!

Ik hoor vaak van die mooie nummers tijdens de afleveringen. Wie kiest de muziek uit?
De regisseurs kiezen de muziek uit. Zo bepalen ze bijvoorbeeld welke muziek te horen is in de De Koning en Scala.

Ik vind dat de acteurs en actrices altijd van die leuke kleding aan hebben. Mogen ze hun kleding zelf uitkiezen?
Nee, de kleding wordt niet door de acteurs zelf uitgezocht. En ze mogen het ook niet houden. Als ze het hebben gedragen moeten ze het weer teruggeven. Op de afdeling kleding wordt natuurlijk rekening gehouden met de verschillende karakters in de serie. Voor iedere acteur en actrice wordt passende kleding gekozen. Als Milan de trui van meneer Harmsen aantrekt, zou het meteen opvallen. Iedere acteur heeft zijn eigen stijl.

Waar wordt Goede Tijden opgenomen?
GTST wordt opgenomen in Aalsmeer. Daar staan drie studio’s waar het grootste deel van de opnamen plaatsvindt. Toch is er ongeveer één keer per week een buitenopname. Deze locatie ligt meestal in de buurt van Aalsmeer omdat er op die manier het snelst kan worden opgenomen.

Waarom heet een soap soap?
Meer dan dertig jaar geleden startten de eerste soapseries in Amerika. De programmamakers maakten dagelijks een half uurtje niet te ingewikkeld drama. Het bleek dat ze overdag vooral veel huisvrouwen aan de beeldbuis wisten te kluisteren. Dit bleek niet onopgemerkt door wasmiddelfabrikanten en dus werden de reclameblokken rond de series goed verkocht. De ‘zeepmakers’ bereikten zo immers perfect hun doelgroep. De benaming Soap komt dus van zeep, van de wasmiddelen.