HOME l MEERDIJK l ACHTER DE SCHERMEN l VIDEO l FUN

Nieuws Vragen Vloerboek Bio's Interviews Muziek Werken bij GTST Reportage
Werken bij GTST

Ga direct naar:


Meer...


De volgende keer:


Assistent Art-Department

Het Art-Department van GTST is verantwoordelijk voor de decors en alles wat zich daarbinnen bevindt. Over elk aspect van het decor wordt nagedacht, van de nonchalante stapel magazines in Charlie’s tot aan de weelderige bos bloemen in De Rozenboom. De Assistent Art Department heeft een meer specifieke functie binnen deze afdeling. Hij is namelijk verantwoordelijk voor alle grafische onderdelen van het decor, zoals Meerdijks eigen zoekpagina Vindie.tv en het logo van Charlie’s.

Creatief
Door de jaren heen zijn er al veel grafische ontwerpen voorbij gekomen in GTST. Denk aan tijdschriften, kranten, naambordjes, logo’s, websites, boeken en zelfs reclameborden en filmposters, die alleen in GTST te zien waren. Deze voorbeelden zijn dan ook speciaal voor GTST ontworpen door de Assistent Art-Department. Als grafisch ontwerper werkt hij in opdracht van de setdressers en zorgt hij dat de sets er aantrekkelijk en geloofwaardig uitzien op TV. Er zijn al veel bijzondere dingen gemaakt zoals J Magazine, dat ook werkelijk als magazine gedrukt is en als prop op de set in gebruik is genomen. Minder tastbaar, maar ook een verdienste van de Assistent Art-Department is het ontwikkelen van de speciale internet-zoekpagina Vindie.tv, enkel te gebruiken voor Meerdijkers. Daarnaast zijn eigenlijk alle logo’s, die je voorbij ziet komen in GTST, afkomstig uit het creatieve brein van deze grafisch ontwikkelaar.

Veelzijdig
De tijd waarbinnen de Assistent Art-Department nieuwe props en decorstukken ontwerpt is erg kort. Vaak heeft hij hooguit een week de tijd om zijn opdrachten te vervullen. Deze hoge werkdruk kan af en toe tot stressvolle situaties leiden. De Assistent Art-Department leest het script goed door en daaruit haalt hij zijn opdrachten. Is er bijvoorbeeld een menukaart nodig in een scène in de sapbar van Charlie’s, dan zorgt hij dat deze op tijd ontworpen wordt en aanwezig is op de set. Aangezien de Assistent Art-Department vooral veel grafisch ontwerpt, zou je de indruk kunnen krijgen dat hij de hele dag achter zijn computer zit, maar niets is minder waar. Hij is namelijk ook vaak op de set te vinden, waar hij samen met de setdressers zorgt voor soepele setwissels.

Karakter en eigenschappen
Als Assistent Art-Department heb je dus een veelzijdige functie op zowel kantoor als de set. Het zal je in ieder geval van pas komen als je...

Stressbestendig bent
Creatief ingesteld bent
Oplossingsgericht werkt
Van aanpakken houdt
Nauwkeurig werkt

Opleidingen
Voor de functie van Assistent Art-Department is een grafische opleiding onmisbaar. Grafische Vormgeving of Graphic Design is een opleiding, die je op verschillende niveaus kunt volgen. Je kan bijvoorbeeld terecht op het ROC of HBO (op verschillende plekken in het land).  1 / 7 De Assistent Art-Department