HOME l MEERDIJK l ACHTER DE SCHERMEN l VIDEO l FUN

Spectrum Lifestyle Inwoners TV Gids Flashback Fotoalbums Privé Spel
Inwoners Meerdijk - Danny de Jong

Meer GTST


Meer...

Oude Bekenden

Over oud-inwoners

Recepten

Lekkere recepten

Vraagje?

Mail ons!

Confession Board

Geef je mening!


De volgende keer:


Danny de Jong

Naam: Danny de Jong
Beroep: Schrijver en klusjesman

Vader: Bert (overleden)
Moeder: Maria
Broer: Rik
Nichtje: Rikki
Neefje: Job
Schoonzus: Anita (overleden)
Vrienden: Sjors, Charlie, NoudLiefdes:
Iris: Danny’s grote liefde Iris is overleden. Over zijn relatie met haar heeft hij een boek geschreven, Duizend Tranen.

Ronja: Danny heeft absoluut geen behoefte aan een nieuwe liefde, maar als hij een keertje met Ronja uitgaat, wordt hij toch verliefd. Ze krijgen een relatie. Na een poosje vindt Danny de relatie nogal benauwend worden en merkt hij dat hij niet meer verliefd is. Hij maakt het uit.

Sjors: Danny ontdekt dat Sjors verliefd op hem is terwijl hij nog met Ronja is. Als het uit gaat tussen hem en Ronja, bekijkt hij Sjors ineens met andere ogen. Sjors vindt in eerste instantie nog dat ze vanwege Ronja niets met elkaar kunnen beginnen,maar uiteindelijk kunnen ze toch niet zonder elkaar en krijgen ze een relatie. Na flinke ups en downs omdat Sjors het bed heeft gedeeld met Bing, zet hij een punt acher hun relatie. Sjors is namelijk zwanger en ze weet niet wie de vader is, Bing of Danny. In eerste instantie wil Danny nog met haar trouwen, maar als zij twijfelt, is voor hem de maat vol.

Maxime: Met haar krijgt Danny een affaire, die vooral gericht is op seks. Danny lijkt zijn brave leven hiermee te willen ontvluchten. Uiteindelijk wordt het serieuzer, en trekt hij zelfs bij haar in. Toch voelt Maxime meer voor Danny dan hij voor haar. Dit wordt pijnlijk duidelijk als hij vreemdgaat met Charlie.

Charlie: Danny breekt met Maxime en besluit voor Charlie te gaan. De twee vormen maar heel kort een stelletje, want Charlie gaat terug naar Danny's broer Rik.

Bijzondere gebeurtenissen:
Wordt op jonge leeftijd uit huis geplaatst omdat huize De Jong geen veilige omgeving is voor de jonge Danny. Rik blijft wel thuis, omdat hij een stuk ouder is. Het contact tussen beide broers verwatert snel. De twee hebben ook geen behoefte meer om contact met elkaar te krijgen, maar na Anita's dood vindt Charlie dat dit goed voor ze kan zijn, dus ze spoort Danny op.
Zijn vader mishandelt zijn moeder. Maria verlaat hem en duikt onder in de kelder van Hotel Dendermonde, maar Bert weet haar te vinden en valt haar aan. Uiteindelijk steekt Maria hem dood als hij haar aanvalt. Rik neemt in eerste instantie de schuld op zich, maar uit een reconstructie blijkt dat hij het niet gedaan kan hebben en gaat Maria voor langere tijd de cel in.
Gaat aan de slag als klusjesman voor het bedrijf van Noud. Daarnaast heeft hij een nieuw boek geschreven.
Is dolblij als hij met oud & nieuw hoort dat Sjors zwanger is en hij vader gaat worden. Totdat Sjors opbiecht dat er ook een kans bestaat dat Bing de vader is van het ongeboren kindje. Hij is perplex, en uiteindelijk dolblij als blijkt dat hij de vader is.
Heeft een affaire met Charlie en krijgt daarom ruzie met Rik.
Had vlak na de dood van zijn grote liefde Iris een one-night-stand met Nuran. Zij raakte zwanger, pleegde abortus en verdween uit Danny's leven.
Wanneer Nuran en haar zusje Aysen jaren later in Meerdijk komen wonen, herkent Danny Nuran niet. Haar leven is compleet veranderd door de abortus en haar zusje Aysen is kwaad op Danny.


Danny valt van de trap bij een woordenwisseling met Aysen Baydar en is op slag dood.


Meer Danny
Meer Danny zien? Blader door zijn fotoboek!

Jan Kooijman
De rol van Danny de Jong werd in seizoen 20, 21 en 22 gespeeld door acteur Jan Kooijman.