DE SNOW MAGAZINE PRIJSVRAAG



zondag 21 december om 15:50 RTL4 herh. 28 december 08:30

de NEUKIRCHEN – BRAMBERG in het SALZBURGERLAND in OOSTENRIJK
Nadia en Sander zijn in deze uitzending in het Salzburgenland in Oostenrijk. Nadia ontmoet haar begeleiders Samir en Aranka in het Bramberg Mountainresort, een mooi appartementencomplex vlak bij de skilift. Ze gaan het skigebied vanuit Bramberg omhoog. Het Wildkogel skigebied.
Een mooi skigebied voor de familie, niet groot maar het verveelt zeker niet. Ze hebben ook de langste rodelbaan van Oostenrijk: 15 kilometer lang en jekan er tot ’s avonds 10 uur rodelen, want dan is hij ook helemaal verlicht.
Sander in in de plaats Neukirchen en gaat het gigantisch grote skigebied in van de Kitzbüheler Alpen. Een van de grootste skigebieden ter wereld. En dan moet je best opletten waar je bent, want als je te ver door skiet sta je in Kirchberg en dan kom je niet meer op tijd terug. Dus met 1000 km piste heb je keuze genoeg. En verder: Sander demonstreert nieuwste sneeuwkettingen.
Verder in dit programma: De vaste rubriek Snow Science waar we allemaal weetjes over de wintersport laten zien. In de rubriek skitechniek behandelen we het hoofdstuk: Skispringen. De Sport2000 tip van deze week: We gaan naar Van Den Berg Sport in Driebergen. Bootfitting met zooltjes, waar hebben we die voor nodig? Verder de nieuwste skihelmen met vizier.

14 december RTL4 om 15:50h Herh. 21 december om 08:30h

de MAURIENNE VALLEI met VAL CENIS VANOISE en BONNEVAL sur ARCS

In deze uitzending zijn we met Snow magazine in de Maurienne Vallei. Sharon is in Val Cenis Vanoise een van de grotere skigebieden in de vallei. Ze is op stap met moeder en dochter, Kitty en Noortje Feelders. Het is een skigebied wat tot aan de Italiaanse grens loopt. Mooi uitgestrekt en ook een mooi gebied voor sleehonden. Je kan zelf zo’n een slee met honden besturen.
Sander in Bonneval sur Arc. Helemaal achter in de vallei. Als eerste gaat hi met een pistemachine naar een van de oudste en mooiste dorpjes in de Maurienne Vallei. Het heet L’Ecot. Daarna gaat hij het skigebied in. Er zijn weinig liften, maar de hoogste gaat wel tot 3000 meter en dat is genoeg om een groot deel van de diepe sneeuwhellingen te bereiken. Want daar is Bonneval beroemd om geworden. Sander heeft wel zijn hele off-piste uitrusting bij zich, zoals o.a. een airbag, lawinezoekapparaat, een schep en een sonde.
Verder in dit programma: De vaste rubriek Snow Science waar we allemaal weetjes over de wintersport laten zien.. Verder de techniek hoe je met een snowboard een achterwaartse salto maakt. De Sport2000 tip van deze week gaan we naar Bouchier Sport Center in Hoorn waar naar de nieuwste Custom Shell skischoenen gaan kijken. Maar vooral ook wat de grote voordelen er van zijn.

Wil je meedoen als gast in SNOW magazine?

Als je mee wilt doen als gast in het komende seizoen, mail dan naar: redactie@snowmagazine.nl

RTL Snowmagazine

RTL Snowmagazine is sinds 25 jaar het enige wintersport- en sowieso langst lopende programma op de commerciele Nederlandse TV, wat 17 weken lang dwars door de Alpen en Scandinavië op zoek gaat naar de leukste skigebieden, après-skibars, wandel- en sleeroutes, half-pipes en diepsneeuw afdalingen. Kortom: als het maar iets met sneeuw te maken heeft.

Nadia Palesa, Sharon Wins en Sander Janson zijn de gidsen die samen met families, maar ook met locals de gebieden en nieuwe hellingen en ervaringen ontdekken. En natuurlijk is sneeuw overal wit, alleen zij proberen in elke wintersportbestemming iets anders te vinden. Ze gaan naar gebieden in Frankrijk, Zwitserland, Italië, Zweden en Oostenrijk.

RTL Snowmagazine is vanaf zondag 26 oktober 2014 weer op tv; elke zondag om 16.00 uur bij RTL 4! (herhaling: zondagochtend om 08.30 uur, RTL4)

Als je mee wilt doen als gast in het komende seizoen, mail dan naar: redactie@snowmagazine.nl

Uitzendingen