DE SNOW MAGAZINE PRIJSVRAAG23 november op RTL4 om 15:50h Herh. 30 november 08:30h

het MONTAFONDAL met St. Anton i.M., Vandans, Bartholomäberg, Silbertal, Schruns, Tschagguns, St. Gallenkirch-Gortipohl, Gargellen, Gaschurn-Partenen.
In deze uitzending zijn Nadia en Sander in het Montafondal in Oostenrijk. Een dal in de provincie Vorarlberg tegen de Zwitserse grens aan. Het gebied heeft vele mooie ski-routes. Dat zijn afdalingen die wel gemarkeerd zijn, maar niet geprepareerd worden.
Dus de kans op dipe sneeuw is erg groot. In Silvretta Montafon bezoekt Sander eerst een Freeride Safety Center. Een centrum waar het om de veiligheid gaat betreffende lawinegevaar, training voor lawinezoekapparaten, je krijgt er de actuele informatie over lawinegevaar. Kortom een bezoek waard voordat je de diepe sneeuw in gaat. Afdalingen en diepe sneeuw genoeg te vinden hier.
Nadia gaat op stap met Kristel en Menno, die in het Montafondal wonen en er dus alles over weten. Het Silvretta Montafon skigebied is een van de grootste skigebieden in Oostenrijk met vele mooie variaties. Wat zeker de meoite waard is om ’s avonds om 8 uur met de lift naar boven, lekker eten en dan met de rodel de verlichte rodelbaan af. Dat is fun.
Verder in dit programma: De vaste rubriek Snow Science waar we allemaal weetjes over de wintersport laten zien. In de rubriek skitechniek wordt behandeld hoe je het beste in de diepe sneeuw kan skiën. Maar in ieder geval niet achterover hangen. Hoe dan wel?
De Sport2000 tip van deze week: We gaan naar Bouchier Sporcenter in Hoorn om te kijken als we probleemvoeten hebben, welke aanpassingen we kunnen maken bij een skischoen.

16 november om 15:50 op RTL4. herh. 23 november 08:30 RTL4

De MAURIENNE VALLEI met LA NORMA - AUSSOIS

Sharon en Sander zijn deze keer in de Maurienne Vallei. Sharon gaat naar La Norma, waar ze met een step een afdaling maakt. En dat valt best wel tegen. Want de zwaartekracht is vaak sterker dan je denkt. Dit doet ze samen met Lucas en Alexander, die hun vakanties als vaste prik in La Norma beleven. Ook een bezoek aan de lawine deskundige, want hoe en wanneer schiet je lawines af. Verder een bezoek aan de kinderskischool in het dorp mag niet ontbreken.
Sander is in Aussois, het skigebied aan de andere kant van het dal. Een overzichtelijk gebied aan de zuidkant van de helling. Een rondje Biathlon kan je er ook doen. Proberen dus. En wat je niet mag missen, is het mooie panorama van de Maurienne Vallei, want het oog wil ook wat. Dat Sander de cameraman overhoop skiede, stond trouwens niet in het draaiboek. De après-ski bestaat deze keer uit raften, hartstikke leuk, midden in het dorp.
Verder in dit programma: De vaste rubriek Snow Science waar we allemaal weetjes over de wintersport laten zien. Skitechniek: Hoe ski je het beste op een steile harde piste? De Sport2000 tip van deze week: We gaan de toonaangevende wintersport speciaalzaak in Drachten om naar de nieuwe wintersportmode te kijken en de nieuwste helmen met een vizier.

Wil je meedoen als gast in SNOW magazine?

Als je mee wilt doen als gast in het komende seizoen, mail dan naar: redactie@snowmagazine.nl

RTL Snowmagazine

RTL Snowmagazine is sinds 25 jaar het enige wintersport- en sowieso langst lopende programma op de commerciele Nederlandse TV, wat 17 weken lang dwars door de Alpen en Scandinavië op zoek gaat naar de leukste skigebieden, après-skibars, wandel- en sleeroutes, half-pipes en diepsneeuw afdalingen. Kortom: als het maar iets met sneeuw te maken heeft.

Nadia Palesa, Sharon Wins en Sander Janson zijn de gidsen die samen met families, maar ook met locals de gebieden en nieuwe hellingen en ervaringen ontdekken. En natuurlijk is sneeuw overal wit, alleen zij proberen in elke wintersportbestemming iets anders te vinden. Ze gaan naar gebieden in Frankrijk, Zwitserland, Italië, Zweden en Oostenrijk.

RTL Snowmagazine is vanaf zondag 26 oktober 2014 weer op tv; elke zondag om 16.00 uur bij RTL 4! (herhaling: zondagochtend om 08.30 uur, RTL4)

Als je mee wilt doen als gast in het komende seizoen, mail dan naar: redactie@snowmagazine.nl

Uitzendingen