Naar De Kliniek Aflevering 3

Naar De Kliniek Aflevering 3

8 januari 2011


In de derde aflevering van Naar de Kliniek zien we hoe de droom van Liesbeth eindelijk in vervulling gaat. Al heel lang stoort Liesbeth zich aan haar lelijke voortanden. Door de jaren heen heeft ze al meerdere keren iets laten doen aan haar tanden maar steeds zonder het gewenste resultaat. Het maakt haar onzeker en daar baalt ze van. Tandarts Leo van Berkel van Cum Laude Kliniek voor Esthetische Tandheelkunde weet precies wat Liesbeth wil en dus besluit Liesbeth er nog een keer voor te gaan, in de hoop dat deze behandeling wel resulteert in mooie, rechte voortanden.
En we zien het verhaal van de 11 jarige Ricardo Fortgens. Als klein jongetje liep hij een flinke brandwond op, met als gevolg een groot litteken boven op zijn hoofd waar geen haar meer groeit. De eerste jaren had hij weinig last van zijn kale plek maar nu hij ouder wordt schaamt hij zich voor het litteken. Ricardo wil dolgraag korter haar kunnen dragen, net zoals zijn vrienden, maar dan is zijn litteken heel duidelijk te zien. Daarom gaat hij samen met zijn moeder naar Hair Science Institute. Hier ondergaat hij een haarstamceltransplantatie. Ricardo hoopt zo eindelijk van die vervelende kale plek verlost te worden.

Uit het verhaal van Ricardo blijkt dat snel en juist handelen in het geval van brandwonden heel belangrijk is om ernstige gevolgen te voorkomen. Emma Vogels van de Service Apotheek krijgt regelmatig mensen in haar apotheek met vragen erover wat ze moeten doen als iemand een brandwond oploopt. Vandaag volgen we Emma tijdens een voorlichtingsgesprek en horen we wat we nu wel en niet moeten doen in het geval van brandwonden.

En de 75-jarige mevrouw Verlare heeft een versleten heup. Omdat ze veel pijn heeft en lopen steeds moeilijker wordt is een operatie onvermijdelijk. Gelukkig kan mevrouw Verlare deelnemen aan het Biomet programma Herstellen aan de Schelde waardoor ze de eerste, belangrijke dagen na de operatie samen met andere heuppatiŽnten in een hotel kan revalideren. Ook haar man kan bij haar blijven om haar te ondersteunen en dan blijkt gedeelde smart toch echt halve smart te zijn!Terug