Scroll omlaagScroll omhoog
Scroll omlaagScroll omhoog
ingrediŽnten
600†gram†lamsvlees
150†milliliter†olijfolie
1†stuk(s)†komkommer
18†stuk(s)†abrikozen, geweld en gedroogd
2†stuk(s)†paprika, rood
3†takje(s)†tijm
3†teentje(s)†knoflook
225†milliliter†yoghurt
50†gram†amandelen
4†stuk(s)†sinaasappel
400†milliliter†Yoghurt, Turks
5†stuk(s)†muntblaadjes
1†stuk(s)†olijfolie
1†pakje(s)†bulgur
bereiden
Extra nodig: sateprikkers of mooie spiesen grilpan of-plaat schone theedoek Snijd het vlees in dobbelstenen. Meng de olijfolie met de yoghurt. Pel de knoflook en pers het teentje bij de yoghurtmarinade. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg bij de marinade en breng op smaak met een theelepel zout en versgemalen peper. Marineer de blokjes lamsvlees in deze marinade. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprikaís en snijd in even grote stukken als het vlees. Halveer voor de saus de komkommer in de lengte en schep het zaad eruit met een lepeltje. Rasp de komkommer en doe de rasp in een schone theedoek. Laat uitlekken en knijp op het laatst nog een beetje uit. Pel het teentje knoflook en hak heel fijn. Hak de blaadjes munt fijn. Meng uitgelekte komkommer, knoflook, munt, yoghurt en olijfolie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Pel de sinaasappels en snijd ze in dunne plakken. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Hak ze grof. Bestrooi de sinaasappelplakjes met een paar blaadjes munt en de gehakte amandelen. Besprenkel met olijfolie. Rijg het vlees, de stukken paprika en de gewelde abrikozen om en om aan de prikkers. Verhit een grilpan en doe er een beetje olijfolie in als die heet is. Gril de spiesen ca 6 minuten. Keer ze regelmatig om. Serveer met bulgur, de sinaasappelsalade en de yoghurtsaus.