Perfect gebraden kip

Perfect gebraden kip

Ingredienten:
1 scharrelkip van 1,1 - 1,4 kg
zout en zwarte peper uit de molen
3 handen vol verse kruiden (basilicum, peterselie, marjolein) alleen de blaadjes fijngehakt
4 el. olijfolie
1 citroen, doormidden gesneden
4 laurierblaadjes, in stukjes gescheurd
2 takjes verse rozemarijn

Bereidingswijze:
1.Verwarm de oven en een braadslee voor op 225 °C (gasovenstand 7).

2.Was de kip van binnen en van buiten en dep het beest zo droog mogelijk met keukenpapier.

3. Wrijf de buikholte in met zout en pak dan het puntje van het vel op de borstkant. Zorg dat het niet scheurt en trek het voorzichtig naar boven. Wurm met je andere hand het vel los van het borstvlees. Het zit vast met een stukje weefsel en je kunt dat laten zitten en er aan weerskanten langs gaan, of proberen het in het midden door te snijden.

4.Strooi wat zout in de ruimte die je hebt gemaakt en stop er gehakte kruiden in. Sprenkel er ook een klein beetje olijfolie in. Trek het vel over het borstvlees naar voren zodat er geen 'bloot' vlees is.

5.Vouw de vleugelpunten naar binnen en bind de kip zo stevig mogelijk op. Wrijf met je vingers een beetje olijfolie in het vel van de kip en strooi er royaal zout en peper over.

6. Neem de hete braadslee uit de oven en giet er wat olie in. Leg de kip erin met de borst naar beneden en zet de braadslee terug in de oven. Laat de kip vijf minuten bakken en leg het beest op de andere borst. Laat nog vijf minuten bakken en draai de kip om. Braad de kip 1 uur bij een temperatuur van 225 °C (gasovenstand 7).

Tip:Gebruik het vet dat van de kip in de braadslee druipt om je aardappels te bakken of laat de aardappelen tegelijk met de kip in de braadslee gaar worden.

Terug