Alles over Dubai

Dubai is booming! Het is de snelst groeiende stad ter wereld waar het bruist van de nieuwe ideeën. Je ziet hier met eigen ogen de meest bizarre projecten realiteit worden.

Dubai is één van de zeven staatjes van de Verenigde Arabische Emiraten dat aan de zuidkust van de Perzische Golf ligt en grotendeels uit de gelijknamige hoofdstad bestaat.
De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is voor ieder wat wils: strand, zee, heel veel winkel- gelegenheid en een bruisend nachtleven. En wie het avontuur niet schuwt, kan op een uurtje afstand zo de woestijn intrekken.

Ongeveer zes en een half uur vliegen hier vandaan, liggen de Verenigde Arabische Emiraten, met als bekendste emiraat, Dubai.

Deze bestemming wordt ook aangeboden door dé verre reizenspecialist Kuoni.
Klik hier voor meer informatie.


 •  
  Lees hieronder de praktische informatie over Dubai:


 • DUBAI
  Dubai is een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten en tevens de naam van de hoofdstad het gelijknamige emiraat. Veel mensen denken dat Dubai de hoofdstad is van de VAE, maar dat is Abu Dhabi. Dubai is rijk geworden aan de olie. Al het verdiende geld wordt nu gebruikt om de stad, de aangrenzende oceaan en de enorme woestijn ernaast om te toveren tot een wereld van luxe en plezier die de wereld tot nu toe nog niet gezien heeft. Want in Dubai weten ze ook dat de olievoorrad een keer op gaat raken. Daarom wordt er nu veel geïnvesteerd in toerisme.

  Dubai is de laatste jaren een wereldberoemde vakantiebestemming geworden door het vele geld dat de lokale oliesjeiks in de ontwikkeling van de stad hebben gestoken. Zo kun je er slapen in het enige zevensterren hotel ter wereld en zijn ze bezig een kunstmatig eiland aan te leggen in de vorm van een palmboom waar nog eens tienduizenden huizen op passen.

 •  Verenigde Arabische Emiraten

 • De Verenigde Arabische Emiraten is grenzen aan Saoedi-Arabië en Oman. Het land bestaat uit zeven emiraten, te weten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Het land is rijk aan olie en heeft de afgelopen jaren een groei meegemaakt die haar weerga niet kent.

 •  Klimaat

 • In Dubai heb je te maken met een subtropisch, Arabisch klimaat. Je kan er van uit gaan dat er de zon het hele jaar schijnt en de lucht altijd strak blauw is. De temperaturen kunnen schommelen tussen de 10ºC en de 50ºC, maar gemiddeld is het er dagelijks zo’n 24ºC. Regenen doet het er wel, maar net als in Nederland is er geen peil op te trekken wanneer en gebeurt het vooral in de ‘winter’.

 •  Praktische zaken

 • Valuta    Dirham (Dh) Eén Euro is ongeveer 4,5 Dirham. Eén Dirham is ongeveer 0,20 Eurocent. Eén Dirham bestaat uit honderd fils.  
  Vliegtijd    De vlucht van Amsterdam Airport Schiphol naar Dubai Airport duurt ongeveer zes en een half uur.  
  Tijdverschil    In Dubai is het drie uur later dan in Nederland.  
  Prijs Retourticket    Vanaf € 489, exclusief luchthavenbelasting en toeslagen  
  Klimaat    Subtropisch, temperaturen tussen de 10º en de 50º, gemiddeld dagelijks 25º en afwisselend regen.  
  Elektriciteit    Het voltage is 220/240 Volt   

 •  Openbaar vervoer

 • De meest gangbare manier om je door Dubai te verplaatsen is door middel van de taxi. Bussen, trams en metro’s kennen ze daar niet. Je herkent de taxi’s aan hun crèmekleur en je kan ervan uitgaan dat je chauffeur een goed getrainde, voorzichtige bestuurder is. Het starttarief is voor iedere taxi hetzelfde, namelijk Dh 3,50 (€ 0,75) en vervolgens betaal je Dh 1,17 (€ 0,30) per kilometer. Je kunt ook een taxi huren, een eigen wagen met chauffeur als het ware. Dit gaat per twaalf uur en kost je per etmaal Dh 500, oftwel € 100.

  In Dubai heb je ook veel mogelijkheden tot het huren van een auto. Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort en natuurlijk een geldig rijbewijs en tegen inlevering van die twee documenten, krijg je een tijdelijk lokaal rijbewijs. In Dubai rijdt men overigens gewoon aan de rechterkant van de weg.

  Een manier om van Dubai naar Deira te reizen is per watertaxi. Deze watertaxi is niet echt luxe of comfortabel, en zodoende ook heel goedkoop (Dh 0,50 of € 0,10). Toch is het een beleving die je beslist een keer meegemaakt moet hebben.

 •  Handig

 • Kijk voor je vertrekt, of als je gewoon meer wilt weten over Dubai, even op dubaitoerism.ae. Hier vind je alle informatie over de stad en dingen waar je misschien aan moet denken voor je vertrekt.

 •  Taal

 • De officiële taal in Dubai is Arabisch, maar Engels spreekt en verstaat bijna iedereen.

 •  In het Arabisch:
 • Goedemorgen    Saba'a AlKair  
  Goedemiddag    Masa'a AlKair  
  Goedenavond    Masa'a AlKair  
  Goedenacht    Laila Tiaba  
  Alstublieft    Min Fadilak  
  Dank u wel    Shokran  

  Één, twee, drie, vier , vijf, zes, zeven, acht, negen, tien
  Wahed, etnen, tatata, 'arba, chamssa, setta, saba, tamania, tessa, aschara

 •  Bellen

 • Dubai staat erom bekend dat je vanuit de stad een enorm goede verbinding hebt met het buitenland. Voor telefoongesprekken binnen de stad betaal je bovendien helemaal niks.

 •  Religie

 • De Islam is de officiële religie van de Verenigde Arabische Emiraten en door de hele stad heen vindt je dan ook talloze moskeeën. Andere religies worden erg gerespecteerd en mocht je naar de kerk willen gaan, er zijn twee Christelijke; St. Mary’s (Rooms-Katholiek) en Holy Trinity (Inter-denominationaal).

 •  Alcohol

 • Alcohol is alleen verkrijgbaar in de bars en restaurants van de verschillende hotels in Dubai. Bars en restaurants die niet met een hotel zijn verbonden mogen geen alcohol schenken.

 •  Banken

 • De banken in Dubai zijn ‘s woensdags tot en met zaterdag geopend van 08:00 tot 13:00, sommige echter van 16:30 tot 19:30. Op donderdag zijn ze open van 08:00 tot 12:00.

  Wisselkantoren zijn dagelijks open van 08:30 tot 13:00 en van 16:30 tot 20:30.

 •  Belangrijke adressen en telefoonnummers


 • Nederlandse ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten

  Bezoekadres:
  Al Masaood Tower Building (Appartement 602)
  Sheikh Hamdan Street
  Abu Dhabi
  Tel: + 971 2 632 1920
  Fax:+ 971 2 631 3158
  nlgovabu@emiarates.net.ae

  Postadres:
  P.O. Box 46560
  Abu Dhabi
  Verenigde Arabische Emiraten

  Ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in Nederland

  Ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten
  Eisenhowerlaan 130
  2517 KN Den Haag
  Tel: +31 (0) 70 338 43 70

  terug

  homepage
    

  Presentatie

   
  Tim Immers & Jet Sol  

   

  Even verder kijken

  Tips
  Reisgidsen
  Uitzendingen
  Help je medereiziger


   

  De bestemmingen