Romeo vertrok naar het Franse Les Deux Alpes, om voor het eerst in zijn leven te snowboarden. Hij was er tijdens het Openingweekend....

Les Deux Alpes
Les Deux Alpes is niet alleen de naam van het skigebied maar ook de naam van het plaatsje zelf. Het dorp is ťťn van de oudste ski-oorden van Frankrijk. Het is dus geen uit de grond gestampt geheel, maar het heeft sfeer en ziet er knus uit. Romeo is vanuit Nederland met de auto gekomen (tien uur rijden) maar als je vliegt op Lyon ben je er in vier uur. Het skigebied van Les Deux Alpes bestaat uit 195 km pistes en zowel beginnende als gevorderde skiŽers kunnen zich hier prima amuseren.

Altijd sneeuw
Met een zesdaagse skipas heb je ťťn dag toegang tot de gebieden van La Grave, Alpe d'Huez en Serre Chevalier. La Grave is een goed off-piste gebied. De hoogste pistes bevinden zich op een 100% sneeuwzekere gletsjer (3.568 meter). Dankzij de sneeuwkanonnen op de lager gelegen pistes heb je hier altijd sneeuw. Tijdens het seizoen dan, dat loopt van begin december tot begin mei.

ZomerskiŽn
In juni en juli is de gletsjer open voor zomerskiŽrs. Naast het skiŽn kun je in het dorp ook heerlijk eten, aprŤs-skiŽn (Hyperlink, The Dutch, L'Opera, La Casa of de Avalanche) en relaxen in het zwembad en de sauna's. Ook 's nachts kun je sommige pistes af met piste-licht. Les Deux Alpes zelf ligt op 1650 meter hoogte.

Boarden!
Les Deux Alpes staat bekend als het beste snowboard-gebied, met een funpark voor boarders (ondermeer een halfpipe en cross-parcours). Romeo bezocht er het jaarlijkse Openingsweekend dat in 2003 voor de tiende keer werd georganiseerd.

Gratis boards testen
Eťn van de grootste voordelen van het openingsevenement in Les Deux Alpes is dat je als beginner vijf dagen lang gratis boards mag testen en ze dus niet hoeft te huren. Als je tijdens je vakantie niet de hele tŪjd sneeuw wilt happen, kan je het best in Nederland al een paar lessen nemen op een indoorskibaan. Dan heb je in de bergen de basisbeginselen van het boarden al in de benen. De gemiddelde beginner glijdt al na een dag of 3 zelfstandig naar beneden. Echt stijlvol de berg af zoeven lukt meestal in paar weken. De meest voorkomende boardblessures zijn gebroken polsen en verdraaide knieŽen.

Openings- en sluitingsevenementen
Openings- en sluitingsevenementen vind je trouwens in verschillende skigebieden. Als deelnemer aan zoín evenement ben je vaak een stuk goedkoper uit omdat je heel vroeg, of juist laat in het seizoen gaat. Houd er wťl rekening mee dat er in deze periodes een aantal faciliteiten misschien nog niet open of alweer dicht zijn. Sommige boarders slapen niet in een hotel maar in een appartement in de buurt. Daar kan je zelf in de keuken gaan staan ploeteren, maar je kan ůůk inhaken bij de hotelgasten. Voor 64 euro per persoon heb je bijvoorbeeld al voor vier dagen halfpension. Tijdens het eten kan je je inschrijven voor allerlei gratis clinics.

††l Home†l†Bestemmingen†l†Video†l†Travel Fotoverhaal 2006†l†Nieuwsbrief†l†Seizoen 2005-2006†l†Contact†l†
Les Deux Alpes


TRAVEL ARCHIEF