Romeo stort zich in het uitgaansleven op Ibiza. Duizenden jongeren strijken hier jaarlijks neer om flink uit hun bol te gaan. Er is dan ook geen gebrek aan gigantische discotheken

Klik op Romeo om door zijn fotoalbum van Ibiza te bladeren!

Party-eiland bij uitstek
Iedereen kent het waarschijnlijk of is er al eens geweest: Ibiza. Het party-eiland bij uitstek. Uitrusten en bijkomen is er niet bij, want op Ibiza kom je om te feesten. Dat is op het hele eiland te merken. Maar Ibiza heeft naast de meest fantastische feesten ook prachtige stranden. Kortom, een ideale mix voor een vakantie om nooit te vergeten.

Hoogseizoen
Het hoogseizoen op Ibiza loopt van begin mei tot eind oktober. In deze tijd zijn alle cafés en restaurants geopend. Wil je naar de gigantische nachtclubs op Ibiza dan moet je tussen juni en september komen. Alle clubs hebben dan hun beste line-ups.

Eigen 'Adlib-mode'
Pas eind jaren zestig ontdekken de toeristen Ibiza. Voor die tijd schrijven enkele schrijvers en dichters in alle rust aan hun oeuvre. Een boeiende geschiedenis, afzondering van het vasteland en de Arabische invloed zijn een goede voedingsbodem voor een rijk cultureel leven. Geen wonder dat zoveel kunstenaars toentertijd hun intrek hebben genomen op het eiland. Onder wie ook Nederlanders zoals Cees Noteboom, Harry Mulish en Jan Cremer.

Vandaag de dag zijn er nog steeds hippiemarkten op Ibiza en die zijn zeker de moeite waard. Ibiza kent zelfs een eigen modelstijl: de adlib-mode.

Gevarieerd landschap
Het landschap in het zuidwesten van Ibiza is zeer gevarieerd. Je vindt er niet alleen de 475 meter hoge berg Sa Talaia, maar ook de zoutpannen van es Salinas en het gelijknamige strand. Wie op dit strand arriveert, valt gelijk in het feestgedruis. Met drie barren, harde muziek en veel feestgangers is uitrusten er niet bij. Maar ja, je gaat nou eenmaal niet naar Ibiza om te slapen. Langs de kust liggen ontelbare cala’s, kleine inhammen met boothuisjes en fijnkorrelige zandstranden.


'Hooligans go on holiday too'
Bekende stranden liggen in de omgeving van Sant Antoni de Portmay, een veel bezochte badplaats en de op twee na grootste plaats van het eiland. Daar ligt ook de beruchte plaats San Antonio. Bij San Antonio geniet je van één van de mooiste zonsondergangen op het hele eiland. Maar de plaats is ook berucht om de vele Engelsen die daar jaarlijks vakantie vieren. Vooral de uitgaanswijk ‘west-end’ is een bakermat van ellende. Oftewel, ‘Hooligans go on holiday too’.


Paraderen op de 'Pasa del Rey'
Ben je het strand zat, breng dan een bezoek aan Ibiza-stad. In deze stad gebeurt het. Aan de haven ligt het oude centrum met exclusieve modezaken en een overweldigend nachtleven. Met zeer veel extravagante en hippe mensen kom je ogen te kort. In het hoogseizoen loopt er elke avond een parade door de straten die de diverse clubs promoten. En je kan er prima winkelen!

Vergeet niet om over de wandelboulevard ‘Paseo de Vara del Rey’ te lopen. Je vindt er tal van boetiekjes, restaurants en terrasjes en je kan er heerlijk mensen kijken.

Mooie bezienswaardigheden in Ibiza-stad zijn een prachtige kathedraal en een heus kasteel, die de blikvangers van de stad vormen. Wie door Ibiza-stad loopt, dwaalt over slingerende weggetjes en trappen en langs statige herenhuizen. De hoofstraat van Ibiza-stad, de Carrer Major, staat vol met huizen uit de 15e, 16e en 17e eeuw. In de oude stadswijk La Marina vind je in de avonduren een kleine hippiemarkt.

Praktische informatie:

Verblijf en vervoer
Een reis boeken naar Ibiza is een fluitje van een cent. De meeste reisorganisaties stunten met allerlei aanbiedingen naar dit feesteiland bij uitstek. Houd er rekening mee dat je dan wel tussen de andere feestende toeristen in het hotel verblijft. Wil je het exclusiever aanpakken, dan kan je een villa huren. En dat is helemaal niet zo duur, als je bedenkt dat je daar met tien man in kan slapen. Je hoeft dan alleen een ticket te regelen. Een appartement op Ibiza heb je al voor 250 euro per week en je betaalt 220 euro voor een tweepersoonskamer in een stadshotelletje. Een retourtje Ibiza heb je al voor 270 euro. Je kan ook met één van de goedkopere vliegmaatschappijen naar Barcelona vliegen. Je moet dan alleen nog de overtocht naar Ibiza regelen. Het scheelt bij elkaar niet veel in prijs en je bent langer onderweg.
Heb jij interesse in dezelfde villa als waarin Romeo heeft gezeten, bel dan voor meer informatie of voor boekingen:
Irina Barneveld, tel nummer: 06-22694734
Wil je lekker verwend worden in de villa, dan is het mogelijk een privé-kok in te huren, die voor 14 euro per uur, ontbijt maakt, diner voorbereidt en zelfs je kleren strijkt...

Eenmaal op Ibiza kan je het beste een auto huren. Wil jij een auto huren op Ibiza, neem dan contact op met Sunny Cars, tel. nummer: 0252 - 623030 Ook zijn er bussen en taxi’s, maar in het hoogseizoen zijn die moeilijk te krijgen of ze zitten vol. Daarnaast liggen de prijzen in het hoogseizoen stukken hoger. Ga je toch met de taxi, bespreek dan vooraf met de taxichauffeur een prijs af. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Activiteiten:
Stappen, uitgaan, feesten zijn zo’n beetje de activiteiten op het eiland. Neem een goed gevulde portemonnee mee, want stappen op Ibiza betekent veel geld uitgeven. Voor een beetje club betaal je een entreeprijs van 45 euro. Voor een biertje tel je gemakkelijk 6 euro neer.
Wil jij net als Romeo een deejay-cursus doen? Dat kan! De cursus boek je bij Andy van Sunset Dj Course London Tel. 0034-686459100

Tip: September is in Ibiza-stad de maand van de ‘Rebajas Sales’. Veel artikelen zijn in prijs verlaagd en vaak betaal je nog maar de helft. De meeste boetiekjes willen van hun collectie af voordat het seizoen ten einde is. Ben jij in september op Ibiza, sla dan zeker je slag. Het is minder druk en je slaagt gegarandeerd, want ze verkopen veel exclusieve kleding.

  l Home l Bestemmingen l Video l Travel Fotoverhaal 2006 l Nieuwsbrief l Seizoen 2005-2006 l Contact l 
Feesten op Ibiza


TRAVEL ARCHIEF