Kenia is het land van de Big Five, van heftige safari's, maar ook van een prachtige kustlijn. Chris reist naar Mombassa, en vindt aan de kust van de Indische Oceaan het beste van allebei: Strand & Wildlife!

Klik op Chris om door zijn fotoalbum van Kenia te bladeren!

Nairobi
De hoofdstad van Kenia ligt op 9 uur vliegen van NL, en op het eerste gezicht lijkt het een vrij westerse en moderne stad. Wanneer je iets beter kijkt, zul je echter al snel merken dat de bijnaam 'Nairobbery' niet voor niets ontstaan is. Zwerfjongeren die lijm snuiven en als oud vuil worden behandeld door de politie en de inwoners van Nairobi, krottenwijken en veel criminaliteit.

Volgepropte taxibusjes
En dan nog de doodenge Matatus: taxibusjes waar een onbeperkt aantal passagiers in lijkt te passen, en waarvan de chauffeurs een doodwens lijken te hebben. Ga nooit voorin zitten, dit wordt ook wel de Death Seat genoemd. Ook na zonsondergang is dit vervoersmiddel niet aan te raden, vanwege gebrek aan verlichting en een overschot aan alcohol... De iets duurdere peugeot-taxi's zijn misschien een beter keus.

Voorkom teveel sieraden
Draag verder nooit sieraden en camera's op straat, en kijk goed uit! Een bezoekje aan het Karen Blixen House is ook de moeite waard; Het huis van de vrouw op wiens leven het prachtige Out of Africa gebaseerd is.

Mombassa: de Kust
Vanuit Nairobi pak je de trein naar Mombassa. Deze reis duurt ongeveer een nacht en kost je 40 euro, maar het 3-gangen menu is hierbij inbegrepen. Je kunt ook vliegen naar de kust, maar met een treinreis krijg je wťl een veel betere indruk van een land. Mombassa ligt 500 km ten oosten van Nairobi, en heeft een rijke geschiedenis.

Als havenstad is Mombassa beÔnvloed door verschillende culturen, en vooral het Arabische en Portugese vind je in de stad duidelijk terug. Fort Jesus werd bijvoorbeeld in 1593 door de Portugezen gebouwd, en is tegenwoordig een museum. Het is ook meteen de grootste attractie in Mombassa. De stad zelf is gebouwd op een koraaleiland van 13 km2, dat met dammen & bruggen met het vaste land is verbonden. Er wonen zo'n 500.000 mensen, en de stad wordt al bijna 100 jaar door apen geterroriseerd.

Wildlife & Beaches
48 km van de kust ligt het Shimba Hills Game Reserve. Dit park omvat 120 km2 open grasland en dicht regenwoud, en er leven ondermeer luipaarden, giraffen, olifanten, zebra's. Je kunt hier overnachten in de Shimba Hills Lodge , dat aan een meer ligt, en zů gebouwd is dat je zelfs vanuit je kamer de wilde dieren voorbij kunt zien lopen.

Tip:  
neem een verrekijker mee! Kijk trouwens in de jungle goed uit voor giftige slangen, en vergeet niet dat wilde dieren echt heel wild kunnen zijn!

Diani Beach
Diani Beach is het kustplaatsje waar Chris vervolgens naar toe reist. Iets boven Diani ligt Tiwi Beach, dat minder luxe, maar even mooi is. Hier kun je een zeezeiltocht maken en snorkelen. Verder naar het zuiden ligt Chale Island , waar maar 1 resort is, en waar dus minder toeristen komen. Laat je insmeren met 'verjongende' modder, en relax...

De tips van Chris:
Verrekijker mee! Activiteiten niet rond het middag-uur plannen i.v.m. de heftige zon. Ga niet alleen liften. Neem eenn Matatu maar ga niet voorin zitten. De trein is een mooie manier om een land te beleven. Wilde dieren niet benaderen en uitdagen. Neem euro's mee. En was je witte onderbroek nooit met het rode jurkje van je vriendin!


Meer info
Meer informatie over reizen naar Kenia via Shoestring
Kenya Tourist Board, tel. +31 20 638 46 61.
Voor verschillende hotels/resorts aan de kust, klik hier.
Magical Kenya
Kenia-pagina
SN Brussels AirlinesAndere Great Adventures:

Chris in Toronto, Canada
Tom in St. Petersburg
Chris op safari in Kenia
Floortje, Trans SiberiŽ Express deel 1 & Moskou
Floortje, Trans SiberiŽ Express deel 2
Floortje, Trans SiberiŽ Express deel 3: MongoliŽ
Floortje, Trans SiberiŽ Express deel 4: Peking
Chris op Maleisisch Borneo
Chris aan de Keniase kust
Chris in Monreal

††l Home†l†Bestemmingen†l†Video†l†Travel Fotoverhaal 2006†l†Nieuwsbrief†l†Seizoen 2005-2006†l†Contact†l†
Kenia's kust


TRAVEL ARCHIEF