Na de aanslagen op 11 september 2001 meden toeristen massaal deze hoofdstad. Dat is zonde, want the Big Apple heeft waanzinnig veel te bieden. Uitgaan, shoppen, kunst en hippe wijken.

Kloppend hart Manhattan
Een bezoek aan New York begint in Manhattan, het kloppend hart van de stad. Als een schaakbord lopen de straten en avenue's door elkaar. Manhattan is waar de hoogste wolkenkrabbers staan, waar de musials op Broadway worden opgevoerd, waar gehandeld wordt op Wall Street en waar de rijken hun designer kleding kopen in de warenhuizen langs Fifth Avenue. Ook stonden hier de Twin Towers, na de aanslagen veranderd in een rampgebied.

Ground Zero
Voor toeristen die de plek willen zien waar de Twin Towers stonden, en tegelijkertijd een steentje willen bijdragen aan de wederopbouw is er een bezichtigingsplatform gebouwd waar je de brandweerlieden rond Ground Zero kan zien puinruimen.

Picknicken in Central Park
Wat moet je gaan zien in deze stad? Voor een prachtig uitzicht over de stad ga je naar het Empire State Building, ooit het hoogste gebouw ter wereld. Ook een bezoekje aan Central Park mag je niet overslaan. Hier komen de New Yorkers om te relaxen na een dag hard werken. Je kan hier fietsen, skaten, wandelen of lekker in het gras picknicken en genieten van het groen. Wil je genieten van 's werelds mooiste kunst? Dan kan je terecht in het Museum of Modern Art en het Guggenheim Museum.

Leuk is het Museum of Television & Radio, waar je 90 jaar televisiegeschiedenis aan je voorbij ziet trekken en fragmenten van je favoriete serie kan bekijken.

De leukste wijken
Voor leuke wijken moet je naar Soho, Tribeca en Greenwich Village. Soho, wat staat voor South of Houston, is een wijk die jaren geleden helemaal hip & happening werd. Nu iets commerciŽler, maar nog steeds leuk om te zien. Tribeca is de wijk die nu is wat Soho ooit was. Naast galeries, cafeetjes en leuke winkels vind je hier ook prachtige oude 'warehouses' die dat typische New Yorkse stadsbeeld kenmerken.

Naast deze wijken zijn Little Italy en Chinatown ook de moeite waard. Daarnaast is het Meat District helemaal in, vanwege de betaalbare huizen. Yuppen trekken massaal naar deze buurt, waardoor je hier nog heel betaalbaar kan winkelen en uitgaan.

Prijzen
Sinds de aanslagen is New York zeer betaalbaar is geworden. Er zijn op het internet talloze aanbiedingen te vinden, zowel voor losse tickets als voor stedentrips van een aantal dagen. Speur goed rond, want veel hoeft het niet te kosten. Houd er rekening mee dat de dollar duur is en je dus vrij veel kwijt kan zijn voor een hotel. Een hostel is stukken goedkoper. Handiger is een all-in aanbieding; een ticket met hotel.

Voor meer info over activiteiten en accommodatie in New York, klik hier.

††l Home†l†Bestemmingen†l†Video†l†Travel Fotoverhaal 2006†l†Nieuwsbrief†l†Seizoen 2005-2006†l†Contact†l†
New York, New York


TRAVEL ARCHIEF