Het eeuwenoude mysterie van de Bermuda Driehoek spreekt bij velen tot de verbeelding. Floortje durfde het aan....

Bermuda: Het Duivelseiland
Bermuda is met 60.000 inwoners en een oppervakte van zo'n 30m2, ťťn van de meest afgelegen eilandengroepen ter wereld. Het bestaat uit 175 eilandjes, waarvan er 20 bewoond zijn. De 7 grootste eilanden zijn onderling verbonden d.m.v. bruggen. De Bermuda-groep ligt zo'n 1000 km van de Noord-Amerikaanse oostkust, en wordt vaak ten onrechte gezien als deel van het Caribisch gebied.

Brits
Het is van origine Brits, en de voertalen zijn Engels en Portugees. De meeste inwoners zijn afstammelingen van de Afrikaanse slaven, en deze afkomst is terug te vinden in de dans en muziek. Maar ook de Britse inslag is er duidelijk aanwezig: Goede manieren worden altijd op prijs gesteld, en er wordt van je verwacht dat je je netjes kleedt voor het diner. Badkleding is voor het strand, en op straat zegt iedereen elkaar keurig gedag. De zakenmannen lopen uiteraard in jasje-dasje mťt bermudashort en kniekousen!

Hamilton
De hoofdstad Hamilton heeft 7000 inwoners, en staat vol met pastelkleurige huisjes en gezellige restaurants. Ook St. George is een schattig stadje, met een paar mooie stranden. Je vind hier ook Tobacco-bay, waar je goed kunt snorkelen. Tussen mei en november schommelt de temperatuur rond de 27 graden. Van november tot mei waait het behoorlijk, en ligt de gemiddelde temperatuur zo'n 10 graden lager.

Rijverbod
Toeristen mogen op Bermuda geen autorijden. Elk huishouden mag sowieso maar ťťn auto bezitten, en de maximum snelheid is 35km. Huur dus een scooter of fiets. Het verkeer rijdt links, je můet een helm op, en je mag geen badkleding of slippers aan!

De Bermuda Driehoek
De Bermuda Driehoek ligt tussen Puerto-Rico, Miami en Bermuda, en in de 20e eeuw zijn er in dit gebied al zo'n 100 schepen en vliegtuigen spoorloos verdwenen, zonder aanwijsbare oorzaak. Favoriete verklaringen voor dit mysterie zijn agressieve zeemonsters en ontvoeringen door buitenaardse wezens.

Iets minder extravagant zijn de vermoedens dat het stormachtige klimaat en vulkanische magneetvelden iets met de verdwijnigen te maken hebben. Voorlopig blijft het nog gissen, wat deze reis natuurlijk wel extra spannend maakt! Als je van duiken houdt, dan kun je een kijkje nemen in ťťn van de talloze scheepswrakken die je in het heldere water ziet liggen.

Teddy Tucker
De 79-jarige Teddy Tucker is een expert in alles dat zich beneden de zeespiegel afspeelt. Hij werkte ondermeer voor National Geographic en testte de filmapparatuur voor Titanic. Rond Bermuda vond hij al meer dan 100 scheepswrakken, en hij heeft een vermogen verdiend aan alle opgedoken schatten!

Hij is ondermeer de oprichter van het Bermuda Underwater Exploration Institute, in Hamilton, waar je van alles over duiktechnieken, onderwaterleven en zijn vele expedities kunt leren.


Meer weten?
Bermuda Tourism UK/Europe: Tel: + 33.563.75.13.06, Fax: + 33.563.75.13.09
Hotel: Cambridge Beaches


Andere You're in Charge-reizen:

Floortje op Spitsbergen
Chris in Toscane, villa
Romeo in Olympia
Chris in Toscane, boerderij
Floortje in de Bermuda Driehoek
Chris in Rome
Romeo in Salamanca
Romeo in Rauma: Midzomernacht
Lotte in Arles

††l Home†l†Bestemmingen†l†Video†l†Travel Fotoverhaal 2006†l†Nieuwsbrief†l†Seizoen 2005-2006†l†Contact†l†
Bermuda Triangle


TRAVEL ARCHIEF