Netelenbos verzweeg strop aanleg Betuwelijn
Tineke Netelenbos heeft als minister van Verkeer en Waterstaat in 1998 en 1999 een enorme financiële tegenvaller bij de bouw van de Betuwelijn verzwegen voor de Tweede Kamer. Dat meldt de Volkskrant.

660 miljoen gulden
In een vertrouwelijk stuk aan de minister meldde de projectdirecteur van de Betuwelijn in april 1998 een tekort op de begroting voor het project.Op het moment dat het tekort van 300 miljoen euro bij Netelenbos bekend werd, was er veel onrust over de aanleg van de spoorlijn. Zelfs het terugdraaien van de lijn kwam ter sprake.

Niet gemeld
Netelenbos verzweeg de waarschuwing van haar topambtenaar over het tekort in een rapport aan de Tweede Kamer. Later maakte ze er wel melding van, maar toen was een groot deel van de aanbestedingen voor de aanleg van de spoorlijn al gedaan.

Onderzoek
De Tweede Kamer reageert verbaasd en verbolgen over het achterhouden van de informatie. Een parlementair onderzoek of zelfs een parlementaire enquête zou slechts een kwestie van tijd zijn. De beslissing of dit inderdaad gaat gebeuren, wordt genomen na de verschijning van een onderzoek dat de Algemene Rekenkamer over enkele weken afrondt.©RTLNieuws.nl