Bas Muijs - Italo

Bas Muijs - Italo

Bas Muijs wordt op 14 oktober 1976 geboren in Den Haag. Hij is de oudste van drie broers, die al op jonge leeftijd alle drie erg muzikaal blijken te zijn. Dat hebben ze zeker niet van een vreemde: begin jaren tachtig maakt vader Muijs als John Lennon-imitator furore in de groep 'Stars on 45', waarmee hij in verschillende landen, waaronder Amerika, een nummer 1 hit scoort.

Cabaret en theater
Bas krijgt pianoles van een docent aan het conservatorium. Na zijn HAVO begint hij in 1995 aan de Haagse Hogeschool een PABO-opleiding, want hij wil graag onderwijzer in het basisonderwijs worden. Nog tijdens die opleiding speelt en zingt hij in verschillende cabaretgroepen, waaronder 'Fumejo', 'Muijs en Jongejan' en 'Scheermuijs'. Ook volgt hij in die periode een theateropleiding bij theatergroep Rabarber in Den Haag.

GTST
Dan gaat het snel met de acteer-carrière van Bas, als hij wordt gecast voor de rol van Stefano Sanders in de populaire soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. Daarmee heeft hij het al gauw zo druk, dat hij zijn PABO-opleiding moet afbreken. Wel werkt hij naast zijn rol in GTST mee aan verschillende theaterproducties.

Costa
In 2003 verlaat Bas GTST voor een half jaar om een van de hoofdrollen te spelen in de BNN-televisieserie Costa. Op de Spaanse stranden speelt hij de rol van propper Paolo. In het najaar keert hij weer terug naar GTST, waar zijn oude rol van Stefano weer oppakt. In oktober 2005 neemt Bas na zeven seizoenen afscheid van GTST. Hij vindt de tijd rijp om iets anders te gaan doen en gaat het theater weer in. In april 2006 staat Bas op de planken met theatergroep Drang in het theaterstuk ADO-Ajax.

Voetbalvrouwen
In 2007 speelt hij de rol van profvoetballer Italo in de dramaserie Voetbalvrouwen bij Talpa. De serie, met Bas wederom in één van de hoofdrollen, krijgt vanaf 9 maart 2008 een vervolg bij RTL 4.

Film
In juni 2008 komt een lang gekoesterde wens uit van Bas; de première van zijn eerste film. Producent Steven de Jong (Schippers van de Kameleon, Scheepsjongens van Bontekoe) vroeg hem voor de rol van Haaksma, een Engelse piloot die in Nederland het verzet organiseert in de oorlogsfilm “Snuf de hond in oorlog”. Een boekverfilming van Piet Prins. In November 2008 is het vervolg op TV te zien bij de EO; “Snuf en de jacht op Vliegende Volckert”, met wederom Bas in één van de hoofdrollen.


Terug