home/    
klik verder naar de voetbal homepage
PSV pakt overwinning bij Vitesse  
ARNHEM - PSV gaat vrolijk door met winnen. In Arnhem wonnen de Brabanders zondag van Vitesse. Na rust opende Gerald Sibon de score, waarna DaMarcus Beasley de eindstand op 0-2 bepaalde.
Het duel werd na 67 minuten spelen een kwartier onderbroken. Kort na het doelpunt van Gerald Sibon, die als invaller de geblesseerde Jan Vennegoor of Hesselink was komen aflossen, kreeg Michael Dingsdag rood wegens slaan. Scheidsrechter Ruud Bossen zag het zelf niet, maar werd door de vierde official op het incident geattendeerd. Bossen trok rood en werd vrijwel direct het slachtoffer van spreekkoren van het publiek. De scheidsrechter besloot het duel te onderbreken. Na een oproep van aanvoerder Richard Knopper aan het publiek keerden de scheidsrechter en de spelers terug op het veld. In het restant zorgde DaMarcus Beasley voor de tweede treffer.

Fraai was de zege van PSV opnieuw allerminst, maar de drie punten worden wel weer bijgeschreven bij de koploper van de Eredivisie. PSV hield bovendien opnieuw de nul en nadert het record van Ajax. De ploeg heeft nu al tien wedstrijden geen tegendoelpunt gehad, voor een totaal van 930 minuten. Het record staat op naam van Ajax, dat ooit elf wedstrijden op rij geen tegendoelpunt hoefde te incasseren. Volgende week kunnen de Brabanders het record evenaren in de thuiswedstrijd tegen FC TWente.

Bij PSV keerde Wilfred Bouma terug in de basis. Andre Ooijer schoof daardoor naar de rechterkant. Theo Lucius nam de plek van Mark van Bommel op het middenveld over. Van Bommel ontbrak door een schorsing. Voorin ontbrak Jefferson Farfan, die wegens familieproblemen enkele dagen langer in Peru was gebleven. Bij Vitesse zat Igor Gluscevic op de bank. Edward Sturing koos voor één enkele spits, Matthew Amoah. Op het middenveld begon Nicky Hofs in de basis. De middenvelder staat volgens de geruchten in de belangstelling van PSV. Aleksandr Rankovic weigerde op de bank plaats te nemen en verliet nog voor de wedstrijd boos het stadion.

Vitesse was voor rust de betere ploeg in het Gelredome, al bleven grote kansen eigenlijk uit. De beste kans was voor Peter van den Berg, die met een kopbal gevaarlijk werd. Gomes redde. Vitesse claimde niet veel later een strafschop, na een vermeende overtreding van Jan Vennegoor of Hesselink. De spits viel kort daarna geblesseerd uit. De beste kansen van PSV voor rust waren voor Beasley en Ji-Sung Park.

Na rust schakelde PSV een versnelling bij. Het leverde prompt drie goede kansen op. Sibon werd met een kopbal gevaarlijk, Park raakte de paal en in de rebound raakte ook Beasley het houtwerk. De vierde kans was wel raak. Sibon nam een vrije trap, de bal werd door de muur van richting veranderd en doelman Dragoslav Jevric was zodoende kansloos. Niet veel later kreeg Dingsdag rood en werd het duel korte tijd gestaakt.

Na de hervatting leek de lust om te voetballen bij beide clubs verdwenen. Het tempo ging omlaag en echte kansen bleven uit. Vitesse probeerde het wel met lange ballen, maar Alex en Bouma kwamen niet in de problemen. In de slotfase tekende Beasley voor de tweede treffer.

< terug