Cases

Video Impact Onderzoek

Cases

Het Video Impact Onderzoek, uitgevoerd door SPOT, Mediacom i.s.m. RTL/SBS/STER, reikt adverteerders extra inzichten over de effecten van diverse video reclamevormen (tv, mid-rolls, pre-rolls en in-banner video).

Zo blijkt dat de gecombineerde inzet van TV commercials met mid-rolls het meest effectief is in het creƫren van merkbekendheid en reclamebekendheid. Ook leidt deze combinatie tot een hogere zoek- en aankoopintentie. TV vult voor de kijker vooral een entertainende en sociale rol, blijkt uit de ondervraagde mediabeleving binnen het Video Impact Onderzoek.

Longform content, zoals programma's via Uitzending Gemist, zoekt de kijker veel gerichter op en kijkt men minder uit gewoonte. Verder blijkt dat TV reclame een hogere reclame acceptatie heeft dan online video. Dit wordt veroorzaakt door het gevoel van gewenning bij TV en eigen controle bij online video. De acceptatie voor reclame rondom online video ligt bij longform content hoger dan bij shortform, daarnaast ervaart de kijker pre-rolls positiever dan mid-rolls.

Bekijk de video voor het volledige onderzoek.