Nieuwsartikelen

Nieuw Branded Content Product

Nieuwsartikelen

Dankzij de techniek van Mirriad kunnen adverteerders vanaf nu virtueel producten plaatsen in alle RTL-extensies. Met digital placement worden eerder opgenomen beelden vervangen door de gewenste uiting van de adverteerder. Met signage kan bijvoorbeeld een outdoorcampagne in het beeld worden verwerkt.

Een algoritme van Mirriad zoekt naar passende scenes voor de adverteerder. Daarna wordt een blauwe box in de scene geprojecteerd waar het product van de klant in kan worden geïntegreerd, de zogenaamde blue boxing techniek. De uiting kan alle vormen aannemen, is op alle schermen toepasbaar en kan zelfs per scherm verschillen.

Joyce Borghardt, director sales Branded Content bij RTL: “We zoeken altijd naar nieuwe mogelijkheden voor onze adverteerders. Niet alleen op TV, maar ook bij RTL MCN, RTL XL en Videoland. Nu kunnen onze klanten ook producten voor een bepaalde tijd tonen. Door deze techniek zijn adverteerders minder afhankelijk van opnameperiodes en kunnen we ze tot een paar weken voor uitzending adviseren om met een nieuw product te adverteren.”

RTL, Honig, EndemolShine en FUSE passen vandaag voor het eerst digital placement toe in Goede Tijden, Slechte Tijden. Honig is een oer-Hollands merk dat in elke keuken te vinden is. Het is dan ook een mooie match dat de producten van Honig nu in de keukens van Nederlands langstlopende serie op RTL 4 verschijnen. Via een gedetailleerde briefing vanuit RTL worden de wensen van Honig (zoals locatie, leeftijd van de acteurs, tijd van de dag) aan het algoritme van Mirriad toegevoegd. Daarmee wordt een aantal geschikte scenes geselecteerd, die worden goedgekeurd door de betrokkenen.

Trix van der Vleuten, Marketing Manager bij Honig, over de samenwerking: “Voor ons is het prettig om flexibiliteit te creëren in onze campagnes. Door deze nieuwe techniek zijn we op een natuurlijke manier geïntegreerd in de uitzendingen van Goede Tijden, Slechte Tijden.”

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met de afdeling Branded Content voor meer informatie of een tailormade voorstel!