Nieuwsartikelen

RTL sleept rechten UEFA Europa League binnen voor komende drie jaar

Nieuwsartikelen

Ook de komende jaren zitten Nederlandse voetbalfans goed bij RTL. De UEFA Europa League blijft tot en met 2021 te zien bij RTL 7 en via zijn online platformen.

Het gaat om de uitzendrechten van zowel 25 live wedstrijden als de samenvattingen van alle overige EUFA Europa League wedstrijden. In de eerste tien speelrondes worden per avond de twee meest in het oog springende wedstrijden live uitgezonden, daarna is er nog één live wedstrijd per avond. In de uitgebreide samenvattingen worden de overige wedstrijden geanalyseerd.

Sven Sauvé: “De afgelopen negen jaar zijn we met RTL 7 de vaste basisplaats geweest voor de Europa League. Omdat we veel Nederlandse clubs in deze competitie tegenkomen vond ik het van groot belang deze rechten te behouden voor het open net. Ik ben dan ook blij dat we de kijker de donderdagavond als vaste voetbalavond bij RTL 7 kunnen garanderen.”

De opzet van de UEFA Europa League blijft de aankomende seizoenen ongewijzigd. In totaal staan er vijftien speelronden op het programma. Het seizoen 2018-2019 start op donderdag 20 september (te zien vanaf 18.00 uur bij RTL 7) met de groepsfase. De finale is op 29 mei 2019 in het Olympisch Stadion in Bakoe (Azerbeidzjan).