Nieuwsartikelen

Stem RTL-fan nu nog belangrijker

Nieuwsartikelen

RTL introduceert in samenwerking met Google een geheel vernieuwende gebruikerservaring voor de kijkers, volgers en gebruikers van de verschillende RTL-platformen; spraakbesturing. De Nederlandse versie van de Google Assistent is live waardoor gebruikers de platformen van Buienradar en RTL Nieuws nu al met hun stem kunnen aansturen.

Giovanni Piccirilli, CTO RTL Nederland, licht de keuze om de Google Assistent te integreren in de platformen van RTL toe: ‘Spraak is nog altijd de meest natuurlijke vorm van communicatie en daarom is spraakbesturing dé gebruikersinterface van de nieuwe generatie. Google is de onbetwiste leider op dat gebied. Wij zijn dan ook zeer enthousiast over het partnerschap met Google en het feit dat onze fans met behulp van de Google Assistent de platformen van Buienradar, RTL Nieuws en straks ook Videoland gewoon met hun eigen stem kunnen aansturen. Door dit soort ontwikkelingen al in een vroeg stadium te omarmen, blijven we als RTL leidend op het gebied van digitale innovatie in het Nederlandse medialandschap.’ 

Met spraakbesturing maakt RTL het Nederland nu nog gemakkelijker om op de hoogte te zijn van het gesprek van de dag, waar en wanneer dan ook. Het is nu niet meer nodig om de apps handmatig te openen en er doorheen te bladeren. Activeren is heel simpel: je hoeft bijvoorbeeld alleen te zeggen ‘Vraag Buienradar of het gaat regenen in Zandvoort’ en je krijgt de gesproken regenverwachting voor jouw locatie via de smartphone of tablet te horen. Buienradar, het eerste Nederlandse weerplatform dat via de Google Assistent is te raadplegen, biedt de gebruiker antwoord op vragen over het weer vandaag, is er muggenoverlast of zijn er pollen in de lucht voor jouw locatie.

Voor de actualiteit in eigen land en de rest van de wereld brengt RTL Nieuws je elke werkdag op de hoogte met drie updates: om 06.00 uur de algemene headlines door Jan de Hoop en het business nieuws door RTL Z en om 08.00 uur brengt RTL Nieuws het belangrijkste sportnieuws. De updates zijn gemakkelijk te beluisteren door het commando ‘Oké Google, luister naar de RTL Nieuws Update/RTL Z Update/RTL Nieuws Sport Update’ te geven. Ook kunnen gebruikers RTL Nieuws als favoriete nieuwsbron instellen of zelfs een persoonlijk ochtendritueel instellen in Google Assistent waarbij ze RTL Nieuws als voorkeursnieuwsbron instellen. De ondersteuning voor nieuwsbulletins in de Google Assistent wordt in de komende dagen ingeschakeld.

De Google Assistent is op dit moment alleen beschikbaar op smartphones en tablets. Google Home, de slimme speaker waarin de Google Assistent geïntegreerd is, verschijnt later dit jaar. Bij de release van Google Home verwacht RTL ook Videoland snel te integreren. In combinatie met de koppeling met Chromecast zal de gebruiker van Videoland met slechts zijn stem de opdracht kunnen geven om een video direct op zijn TV af te spelen.