Zondag 16.30 RTL 7
Zaterdag 16.30 RTL 7
Zaterdag 12.00 RTL 4
Kies Automerk
home
artikelen video

Aflevering 11

 • Bavo rijdt met de Subaru Impreza WRX
 • Bavo rijdt met de Mazda 5
 • Gek op Wielen: Dodge Charger
 • Wie rijdt Wat… Bennie Jolink


 • Uitzending:
  15 november 23:30 uur, RTL7
  19 november 16:30 uur, RTL5
  20 november 18:00 uur, RTL7


  Bavo rijdt met de Subaru Impreza WRX
  Voor de tweede keer in vijf jaar is de Subaru Impreza gefacelift. Dit keer heeft de auto een gemeen ogende neus gekregen, die vooral goed past op een kanon als de WRX STI. Het nieuwe uiterlijk is getekend door de Griek Andreas Zapatinas, die eerder zijn sporen verdiende bij Alfa Romeo. Het resultaat is een opvallende Impreza waarbij vooral de neus lekker agressief oogt.

  Bavo rijdt met de WRX en neemt een kijkje in de showroom van Subaru waar een heleboel Autoweek Tevredenheidsawards staan. Hoe komt Subaru eigenlijk aan zoveel onderscheidingen?

  Meer informatie:
  www.subaru.nl


  Bavo rijdt met de Mazda 5
  Iedereen heeft het over de hoge brandstofprijzen. Er is één automerk dat daar wat aan doet, namelijk Mazda. Wie dit najaar een nieuwe Mazda koopt, krijgt een jaar lande de helft van alle brandstofkosten vergoed. Alhoewel deze actie geldt op alle Mazda modellen, gaat Bavo in deze uitzending rijden met de Mazda5.

  Het platform van de Mazda3 heeft als basis gediend voor de Mazda5. Voor de MPV heeft Mazda het met elf centimeter verlengd. Vóór heeft ’ie een McPherson- en achter een multilinkwielophanging. De Japanse MPV rijdt er uiterst comfortabel mee.

  De 115 pk sterke 1,8-litermotor die we kennen uit de Mazda6, houdt zich tijdens onze kennismaking met de auto op kruissnelheid aangenaam op de achtergrond. Hij is beslist niet te krap bemeten voor de ruim dertienhonderd kilo wegende Mazda5.

  Meer informatie:
  www.mazda.nl


  Gek op Wielen: Dodge Charger
  In de populaire jaren 80 tv-serie The Dukes Of Hazzard was een belangrijke rol weggelegd voor General Lee, de inmiddels legendarisch geworden Dodge Charger. Voor de grote oliecrisis van 1973 waren dit soort muscle cars in Amerika razend populair.

  De Dodge Charger werd geproduceerd tussen 1966 en 1974 en vooral de modellen uit ’68, ’69 en ’70 zijn tegenwoordig peperdure collecter’s items geworden.

  Ze zijn moeilijk te vinden en restauratie is kostbaar en tijdrovend. Wij vonden iemand die deze uitdaging is aangegaan!

  Meer informatie:
  www.charger.nl


  Wie rijdt Wat… Bennie Jolink
  In Wie Rijdt Wat gaan we deze week op bezoek bij de zanger van Normaal, Bennie Jolink. We weten al dat ie graag oerendhard crosst op de motor, maar wat heeft hij met auto’s…???