Dan Karaty (1976) is een Amerikaanse choreograaf, danser en televisiepersoonlijkheid. Van jongs af is Dan actief als danser, hij richt zich voornamelijk op hiphop.

Zijn carričre zet zich voort op 21-jarige leeftijd als hij aan wordt genomen voor de Broadway musical Footloose. Hierna wordt Dan gestrikt door niemand minder dan Britney Spears, die de jonge Dan meeneemt op wereldtour als danser. Hij verkiest sneakers en hiphop boven een theatercarričre en verhuist naar Los Angeles om daar een danscarričre op te bouwen. Dan maakt al snel de omschakeling van danser naar choreograaf, zo verzorgt hij choreografieën van grote artiesten waaronder Justin Timberlake en Kylie Minogue.

Dan is actief als jurylid bij ‘So You Think You Can Dance’ in Canada, Australië en Nederland. In de Verenigde Staten was Dan actief als performer stager en choreograaf bij het tv-programma ‘America’s Got Talent’. In 2010 werkt Dan mee als coachend jurylid mee aan het RTL 4 programma ‘My Name Is Michael’. Sinds dat jaar is hij vast jurylid van het RTL 4 programma ‘Hollands Got Talent’.

Reacties