Pieter Schoen

Pieter Schoen

Pieter Schoen (34) is medeoprichter en directeur van de Nederlandse Energie Maatschappij.

Kritiek
De Nederlandse Energie Maatschappij? Ja die ken je vast wel, van die veelbesproken en vaak omstreden reclamespotjes met Frans Bauer, Maurice de Hond en Natasja Froger. Alle drie kregen ze kritiek. De Hond werd zelfs tijdelijk van het scherm verbannen met zijn spotjes omdat het niet zou rijmen met zijn baan als opiniepeiler: zijn geloofwaardigheid zou weg zijn. Het optreden van Froger werd ook niet in dank afgenomen. De laatste tijd zien we alleen maar de volkszanger in de reclames opdraven, maar ook hier wordt slecht op gereageerd. Toch zal het één man allemaal niet veel uitmaken: Pieter Schoen. Hij zag zijn bedrijf de laatste jaren uitgroeien tot een serieuze speler op de energiemarkt.


Bedrijfseconomie
Schoen richtte vijf jaar geleden samen met Harald Swinkels, met wie hij bedrijfseconomie studeerde, de Nederlandse Energie Maatschappij op. Toen in 2004 de energiemarkt werd vrijgegeven, zagen de twee een kans. Ze besloten om als prijsvechter te werk te gaan. Want de zuinige Hollander let graag op de kleintjes. En het idee van de twee werkte: het concept met goedkope energie sloeg aan. De omzet steeg in een paar jaar tijd van ongeveer niets naar bijna 300 miljoen euro.

Ambitie
Ambitie is er bij de energieleverancier zeker. Het wil in de top-3 komen van Nederlandse energiemaatschappijen. Nu zijn dat Essent, Nuon en Eneco, maar over een paar jaar is Eneco misschien wel door de Nederlandse Energie Maatschappij uit dat rijtje 'geduwd'. Zeker is wel dat Schoen en zijn bedrijf daar flink voor moet groeien of een overname moet doen. Oxxio is de voornaamste kandidaat. Momenteel kijkt het team van Schoen wat de mogelijkheden zijn.

Selfmade
En dat aanbieden van goedkope energie heeft ook deze Op en Top NL gast geen windeieren gelegd. Zakenblad Quote schat zijn vermogen dit jaar namelijk op 44 miljoen euro in de 'Quote 100% Selfmade'.


Volg deze gast op social media

©Op en Top NL

STELLING VAN DE WEEK
STELLING VAN DE WEEK

Hoe zie jij de toekomst van Op en Top NL?
 Het moet web-only blijven
 Ik wil Op en Top NL op televisie zien
Hoe zie jij de toekomst van Op en Top NL?

Aantal stemmen: ##total##
MEEDOEN MET HET PROGRAMMA
Het programma valt of staat met de inbreng van jouw vragen en opmerkingen. Altijd al willen weten waarom de gast zo succesvol is of heb je tips? Doe dan mee met ons programma. Volg ons op Twitter en LinkedIn en stel zo je vragen. Nog makkelijker is mee doen via de chat. Je hoeft hiervoor alleen de uitzending aan te zetten en je vraag rechts in het invoerveld in te vullen. Het enige wat je dan nog moet doen is je even registreren.

Op en Top NL. Elke donderdagavond live om 20.30 uur.


Hier kun je je vragen heen sturen!


Reactie op onze uitzending? Meepraten? Volg ons op Twitter!


Connect met Op en Top NL via LinkedIn