Het Stadsziekenhuis Aflevering 8

ExterieurIn de serie van het Stadsziekenhuis volgt u acht weken lang de dagelijkse gang van zaken van het streekziekenhuis Rivierenland.
Met 373 bedden en 2 poliklinieken in Tiel en Culemborg bestrijkt het ziekenhuis de regio Midden Betuwe. Jaarlijks worden ongeveer 100.000 patienten behandeld.

Riekie Sanders is 63 jaar en heeft een versleten rechterknie, oftewel: artrose.. Voor een actieve vrijwilligster als Riekie reden om meteen actie te ondernemen.

Lees meer over Aflevering 8.

Ziekenhuis Rivierenland : Zorg met Passie en Toewijding

Ziekenhuis RivierenlandZiekenhuis Rivierenland biedt dag en nacht, zeven dagen per week, medisch specialistische zorg aan de inwoners van de regio Rivierenland. Er zijn vestigingen in Tiel ( kliniek en polikliniek) en in Culemborg ( polikliniek).

In 2007 bestond het ziekenhuis in deze vorm 25 jaar. Tegelijkertijd opende het in dat jaar de poorten van de nieuwe centrale entree. Samen met de bouw van een tweetal nieuwe vleugels en de gedeeltelijke nieuwbouw/renovatie van een uniek operatiekamercomplex werd de eerste fase van het nieuwbouwtraject afgesloten. In de erop volgende jaren renoveerden en digitaliseerden we de afdeling beeldvormende technieken, namen we de kraamsuites in gebruik, is de kinderafdeling vernieuwd en kregen de bestaande verpleegafdelingen en poliklinieken een opknapbeurt. De polikliniek in Culemborg is ook grondig verbouwd. Medisch specialisten kunnen er volop gebruik maken van moderne onderzoeksfaciliteiten. Kortom: het ziekenhuisgebouw voldoet aan alle eisen die je er anno 2010 aan mag stellen.

Lees meer over Ziekenhuis Rivierenland

Menzis: Zorg goed voor elkaar

Menzis wil goede zorg voor iedereen bereikbaar en betaalbaar houden. Nu en in de toekomst. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het gaat niet vanzelf. De vraag naar zorg wordt steeds groter en de kosten lopen op. Het gevolg is dat de toegankelijkheid onder druk staat. Menzis doet er alles aan om dat te voorkomen. Daarom wordt iedereen bij Menzis toegelaten, tegen een scherpe premie. Menzis is een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Meer dan 2 miljoen leden zijn er goed verzekerd.

Lees meer over Menzis