home special metamorfose producten woonexperts financieel

Judith de Klijn
Judith de Klijn >>Winnaar jongtalentenwedstrijd
Na een enorm succes vorig jaar besloten we ook dit jaar een jongtalentenwedstrijd te organiseren. In totaal 5 jonge, getalenteerde, -net afgestudeerde-, designers kregen de kans een vakantiehuisje geheel naar eigen ontwerp in te richten. De vijf kwamen met 5 compleet verschillende vakantiewoningen. Zo gebruikte Frederik alleen karton en plakband, stak Maarten zijn meubels in de fik voor een afgeblakerd resultaat. En haalde Remco de natuur binnen door middel van een beer.

Uitslag
In de laatste uitzending van het seizoen gaf een deskundige jury onder leiding van interieurvormgever Paul Alexander Linse de uitslag van de wedstrijd. Omdat het een feestelijke dag was, dekte de winnaar van de jongtalentenwedstrijd van vorig jaar: Kiki van Eyk, de tafel geheel naar eigen inzicht. Vele grasmatten en boomstronken moesten er aan te pas komen, maar dan heb je ook wat! Je kan natuurlijk niet 'gewoon' met een linnen gedekte tafel aankomen zetten bij creatieve designers.

Barcelona
Aan tafel was het aan Judith de Klijn om de uitslag bekend te maken. Zij kon vertellen dat Frederik Roijé de winnaar van dit jaar is! De onderbouwing van de vakjury was dat Frederik zijn totaal concept het meest consequent had doorgevoerd. Met andere woorden: De jonge designer heeft zich tot in de details aan zijn oorspronkelijke plan gehouden.

Het winnen van de wedstrijd betekent niet alleen dat hem alle eer toekomt, maar ook dat hij met OAD naar Barcelona gaat! De stad van Gaudi, waar Frederik als een spons inspiratie en creativiteit op gaat doen. En daarnaast mag hij ook naar Frankrijk voor een inspirerende workshop georganiseerd door het Vitra Design Museum. De workshops worden gegeven door verschillende bekende ontwerpers. Frederik kan zelf kiezen bij wie hij een weekje in de leer wil. De workshop is niet alleen gericht op het ontwerpen van één specifiek product, maar kan onze winnaar ook inzicht geven in ontwerpprocessen. Uiteraard is er ook veel ruimte om te experimenteren en te improviseren.