home special metamorfose producten woonexperts financieel

Judith de Klijn
Judith de Klijn >>GEBOUW IN EEN GEBOUW
Wie wel eens gebruikmaakt van de ringweg om Amsterdam kent het futuristische gebouw paralel aan de snelweg zeker. Je kunt er niet omheen en toch is het bijzonder knap ge´ntegreerd in de omgeving. Architekt Roberto Meijer vertelt dat het kantorencomplex een dubbele functie heeft: het verbindt enerzijds de Nieuwe Meer met de toekomstige zuid-as en het is het poortgebouw vanuit het nabijgelegen Schiphol.

Transparantie
Het immense gebouw is het tegenovergestelde van de oude, solide panden waar banken vroeger in gevestigd waren. Het straalt juist transparantie uit in plaats van geslotenheid. Dit komt voornamelijk door de glazen 'schil' die er omheen zit. Deze zorgt er voor dat het eigenlijk een gebouw in een gebouw is. Daar komt bij dat het een bijzonder energievriendelijk kantoor is.

Neus
Meijer heeft gebruikgemaakt van innovatieve bouwtechnieken. Zo zijn er zichtbare constructies, weggewerkte lamellen en glazen vloeren. En ook de neus van het gebouw 'hangt' als het ware, er steunt geen enkele kolom onder. Vanuit deze 'neus' heb je een gigantisch uitzicht op de omgeving.

Wat verder opvalt aan het kantoor is dat er overal planten bloeien en groeien. Vanaf iedere werkplek is er zicht op de binnentuinen. Het idee hierachter is dat bomen en planten de communicatie bevorderen en een prettige werksfeer versterken. Optimisme is een kernwoord van het gigantische gebouw, dat zoals Roberto zelf zegt 'vertrouwen uitstraalt in de tijd waarin wij leven!'