home special metamorfose producten woonexperts financieel

Judith de Klijn
Judith de Klijn >>Tips voor de werkkamer
Wanneer u van plan bent een werkkamer thuis te creëren, bedenkt u dan eerst goed waarvoor u deze kamer gaat gebruiken. Wordt het een kantoor aan huis of is het meer een plek waar u uw persoonlijke administratie bijhoudt?

Licht en ruimte
Bedenkt u zich wat u allemaal nodig heeft als u aan het werk bent. Denk bijvoorbeeld aan een computer, een fax, kopieerapparaat en een printer. Wanneer u maar weinig vierkante meters tot uw beschikking heeft is het handig om creatief met ruimte om te gaan. Zo kunt u bijvoorbeeld een computertrolley aanschaffen die u weg kunt schuiven als u niet aan het werk bent. En kunt u kiezen voor opklapbare stoelen, die gebruikt worden wanneer u zakelijk mensen ontvangt.

Stijl
Te veel accessoires en verschillende meubels kunnen afleiden. Probeer daarom alles in één stijl te houden. Verder zijn felle kleuren meestal niet geschikt voor een werkkamer, al is dit natuurlijk wel afhankelijk van de werkzaamheden die u in deze ruimte gaat uitvoeren.

Daglicht
Een werkkamer moet altijd ruime raampartijen hebben, zodat er veel daglicht kan binnen vallen. Niets is zo demotiverend als aan de slag te moeten in een donker hol. Verder is het fijn als er veel verlichting is. Dus niet alleen een peertje aan het plafond, maar ook extra lampen op plekken waar u daadwerkelijk bezig bent.