‘Let’s Dance’ haalt icoon CHIC featuring Nile Rodgers naar grootste discotheek van Nederland

Na de succesvolle eerste editie van ‘Let’s Dance’, opent de grootste discotheek van Nederland op zaterdag 19 november 2016 voor de tweede keer haar deuren voor een spiksplinternieuwe editie in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Gastheer Humberto Tan vormt met Don Diablo en Timor Steffens opnieuw een creatief trio dat samen een eigentijds discospektakel met een verrassende mix aan artiesten creëert. “Deze editie hebben we nog meer disco/dance classics. Het belooft opnieuw een wervelend en sfeervol showspektakel te worden met dikke danshits van toen en nu. Bij ‘Let’s Dance’ gaat het om de totaalbeleving, waarbij de dansbaarheid van de muziek leading is”, aldus Humberto.

Met alle voorbereidingen in volle gang is het moment aangebroken om de eerste namen van de komende ‘Let’s Dance’-line up te onthullen. Niemand minder dan CHIC featuring Nile Rodgers, voorman van één van de beste disco/funk-bands aller tijden, claimt onder anderen het podium. Natuurlijk brengt hij live zijn megabekende hit ‘Le Freak’ en ‘Good Times’. Tevens is er – naast Don en Timor - een belangrijke rol weggelegd voor Nederlands mastermix-dj Ben Liebrand. Verder treedt de Amerikaanse zangeres Robin S op met onder andere haar wereldhit uit de jaren ’90: ’Show Me Love’. Een enthousiaste Humberto: “De grondlegger van de disco, de godfather

van de discomix en de zangeres van één van de bekendste jaren ’90-hits bij ‘Let’s Dance’ in de Ziggo Dome in de grootste discotheek van Nederland: CHIC, Ben Liebrand en Robin S. Yessssss! Ik ben supertrots op deze eerste namen van de line up.” Uiteraard volgen er later meer namen van optredende artiesten.

CHIC featuring Nile Rodgers

Nile Rodgers is één van de meest invloedrijke producers in de geschiedenis van de popmuziek. Hij is medeoprichter van de populaire band CHIC, scoorde diverse superhits, waaronder de driedubbel platina single ‘Le Freak’. Nile produceerde, schreef voor en/of speelde op de albums ‘We Are Family’, ‘Like A Virgin’, ‘Let’s Dance’, ‘Diana’, ‘Notorious’, ‘Cosmic Thing’ en ontving in 2014 maar liefst drie Grammy Awards voor zijn bijdrage aan Daft Punk’s ‘Random Access Memories’ én song van het jaar ‘Get Lucky’.

Ben Liebrand

Ben maakte in 1983 zijn radiodebuut bij Veronica met het programma ‘In The Mix’. Ook bij (inter)nationale sterren bleef Ben’s dj-talent niet onopgemerkt. Veel artiesten vragen hem om hun grootste nummers in een nieuw jasje te steken. Zo remixte hij onder andere nummers van Sting, Phil Collins, Genesis en Salt & Pepa. Ben heeft ook diverse succesvolle albums op zijn naam staan, zoals ‘De Grandmix’, ‘Grand 12 Inches’ en ‘Iconic Groove’. Het radio icoon is op dit moment elke zaterdagavond te horen bij Radio Veronica met de programma’s ‘in de Mix’ en de ‘MiniMix’.

Robin S

De Amerikaanse zangeres en songwriter Robin S was erg succesvol in de jaren ‘90, zo stond ze wekenlang in de wereldwijde hitlijsten met het nummer ‘Show Me Love’. Het is zelfs uitgeroepen tot één van de beste tunes in de laatste twintig jaar van dance muziek. ’Show Me Love’ is één van de meest geremixte nummers. Het 22-jaar oude origineel werd in 2015 opnieuw een superhit in de vorm van een remix van Sam Feldt.

Let’s Dance biedt de grootste dance classics, herkenbare en eigentijdse beats waarop alle disco-, funk- en swingbeatliefhebbers compleet uit hun dak kunnen gaan. Kaarten voor zaterdag 19 november zijn te bestellen via www.letsdance.nl.

De tweede editie van ‘Let’s Dance’ wordt geproduceerd door RTL Live Entertainment in samenwerking met Tribe Company.